A harmadik gyermekével terhes Katalin hercegné gondosan ügyel az étkezésére, ám neki is van gyenge pontja. Vilmos herceg felesége ritkán eszik desszertet, ha mégis megkívánja az édességet, akkor sticky toffee puddingot, azaz karamellás datolyás piskótát eszik legszívesebben.
A brit édességet a 70-es években fejlesztették ki egy hotel konyhájában és a mai napig nagyon népszerű a britek körében. Alapvető összetevői a piskóta, datolya és a karamellaszósz.
25 dkg aszalt datolya
2,5 dl víz
1 tk szódabikarbóna
10 dkg vaj
1 bögre cukor
1 tk só
2 tk vaníliás cukor
3 db tojás
1, 5 bögre liszt
2 tk sütőpor
A karamell öntethez:
1/2 bögre barna cukor
6 dkg vaj
3 dl tejszín
Így készítheted el Katalin kedvenc sütijét:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.