Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Puncstorta  recept
Puncstorta
Érdekességek

5 konyhai mítosz, amit igaznak hittél, pedig nem az - 2. rész

Paprika
Szájhagyomány útján terjed, a nagyitól tanultuk, hallottuk a piacon a néniktől... Nem szabad azonban felülni mindennek! Utánajártunk, melyik konyhai mítosz igaz, és melyik az, ami csak mese.

A főzés bármely pontján fűszerezhető az étel

Az időzítés az egyik legfontosabb dolog, ha fűszerezésről van szó. Míg sok amatőr szakács úgy gondolja, bármikor beledobálhat némi fűszernövényt és ízesítőt az éppen készülő ételbe, ez nem így van. Ha random adjuk hozzá az ízesítőket, ez nem teszi lehetővé, hogy komplett ízélményt kapjünk, valamint az esetleges kémiai reakciók sem megfelelő ütemben jönnek létre.

A húst mindenképpen meg kell mosni főzés előtt

A zöldségeket és a gyümölcsöket? Igen. A húst? Nem feltétlenül szükséges, mivel az esetleges baktériumok nem csak a hús felszínén vannak. Azzal, ha alaposan megmosod a húst, valószínűleg csak azt éred el, hogy a bacik a mosogatódba fröcsögnek.

Az élesebb késsel nagyobb valószínűséggel vágod meg magad

Ha úgy gondolod, hogy a konyhai szakértelmed hiányában inkább nem használsz éles késeket, gondold újra a dolgot! Az étel aprításánál egy éles késsel kisebb ellenállába ütközöl kevesebb energiabefektetéssel, így kevésbé valószínű, hogy megcsúszik a kés, és megvágod magad.

ha piros lé szivárog sülthúsból, azt jelenti, nincs megsülve

Tévhit, hogy ha a tányérodon a hús mellett találsz egy kicsi vörös tócsát, az azt jelenti, hogy a hús még nyers. Míg sokan azt felételezik, hogy a húsból szivárgó vörös lé vér, az igazából (jó esetben) mioglobin, az izomszövetben található fehérje, és melegítés hatására így viselkedik.

A paprikában a magjai a legerősebbek

Míg a paprika magjai tűnhetnek az erőspaprika legcsípősebb részének, igazából a magok közelsége a valódi legerősebb részhez, az ami becsapja a nyelved, ugyanis a magokat körülvevő membrán az, ami a legtöbb kapszaicint tartalmazza.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.