Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

5 konyhai mítosz, amit igaznak hittél, pedig nem az - 2. rész

Paprika
Szájhagyomány útján terjed, a nagyitól tanultuk, hallottuk a piacon a néniktől... Nem szabad azonban felülni mindennek! Utánajártunk, melyik konyhai mítosz igaz, és melyik az, ami csak mese.

A főzés bármely pontján fűszerezhető az étel

Az időzítés az egyik legfontosabb dolog, ha fűszerezésről van szó. Míg sok amatőr szakács úgy gondolja, bármikor beledobálhat némi fűszernövényt és ízesítőt az éppen készülő ételbe, ez nem így van. Ha random adjuk hozzá az ízesítőket, ez nem teszi lehetővé, hogy komplett ízélményt kapjünk, valamint az esetleges kémiai reakciók sem megfelelő ütemben jönnek létre.

A húst mindenképpen meg kell mosni főzés előtt

A zöldségeket és a gyümölcsöket? Igen. A húst? Nem feltétlenül szükséges, mivel az esetleges baktériumok nem csak a hús felszínén vannak. Azzal, ha alaposan megmosod a húst, valószínűleg csak azt éred el, hogy a bacik a mosogatódba fröcsögnek.

Az élesebb késsel nagyobb valószínűséggel vágod meg magad

Ha úgy gondolod, hogy a konyhai szakértelmed hiányában inkább nem használsz éles késeket, gondold újra a dolgot! Az étel aprításánál egy éles késsel kisebb ellenállába ütközöl kevesebb energiabefektetéssel, így kevésbé valószínű, hogy megcsúszik a kés, és megvágod magad.

ha piros lé szivárog sülthúsból, azt jelenti, nincs megsülve

Tévhit, hogy ha a tányérodon a hús mellett találsz egy kicsi vörös tócsát, az azt jelenti, hogy a hús még nyers. Míg sokan azt felételezik, hogy a húsból szivárgó vörös lé vér, az igazából (jó esetben) mioglobin, az izomszövetben található fehérje, és melegítés hatására így viselkedik.

A paprikában a magjai a legerősebbek

Míg a paprika magjai tűnhetnek az erőspaprika legcsípősebb részének, igazából a magok közelsége a valódi legerősebb részhez, az ami becsapja a nyelved, ugyanis a magokat körülvevő membrán az, ami a legtöbb kapszaicint tartalmazza.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.