Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Több ezer forintot is meg lehet spórolni azzal, ha a megfelelő időben megyünk bevásárolni. Az Aldi egyik dolgozója most elárulta, hogy melyik a tökéletes időpont a bevásárlásra.

Nemcsak az akciókat és szórólapokat érdemes nézni, ha vásárolunk, hanem azt is, hogy mikor kerülnek a hűtőbe a közeli lejárat miatt leárazott húsok és tejtermékek.

A boltok ugyanis a selejt mérséklése miatt a rövid szavatossági idejű termékeket (húsokat, halakat, tejeket, pékárukat és zöldségeket) egy-két nappal a lejárat előtt már csökkentett áron kínálják. Az „akció" lehet 20-30, de akár 50% is, így érdemes résen lenni.

Sokat spórolhatunk a leárazott húsokkal /Fotó: Shutterstock
Sokat spórolhatunk a leárazott húsokkal /Fotó: Shutterstock

Mikor árazzák le a boltok a húsokat?

A hazánkban működő boltok különböző rendszer szerint csökkentik a termékek árait, az Aldiban azonban két út a jellemző. A boltban a napi zárórához közel, azaz a nap végén árazzák le a húsokat, halakat, vagy pedig nyitás előtt ütik rá a termékekre a jól ismert narancssárga címkét. Mindkét módszernek az az eredménye, hogy a reggeli órákban találhatjuk meg a hűtőben az értékcsökkentett termékeket.

A dolgozók folyamatosan ellenőrzik, hogy ezeknek a kényes termékeknek hogyan alakul a szavatossági ideje, így naponta frissül és változik a kínálat. Annak érdekében, hogy biztosan rátalálj a leárazott termékekre, érdemes körülnézni a boltban, vagy megkérdezni az eladókat, mikor árazzák le a közeli lejáratú húsokat, tejtermékeket, és ha tudod, igazítsd ehhez a bevásárlást.

A leárazott húsokkal és halakkal ugyanis több száz forintot megspórolhatsz, és már egy egyszerű 20%-os akció is sokat csökkenthet a bevásárlás végösszegén. Nem beszélve arról, ha a húst esetleg féláron kínálják, akkor ugyanis máris jelentősen olcsóbb lehet az ebéd.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.