Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Érdekességek

Ez lehet a lángos olasz megfelelője - Videó

Meglehet, az olaszok nem így hívják ezt a náluk népszerű street foodot, de a sütési mód alapján nekünk rögtön a lángos jutott az eszünkbe.

A hagyományos lángos egy kelt tészta megformázva, olajban kisütve. Erre mehet a tejföl és a sajt, de még tovább extrázhatjuk sonkával, kolbásszal, lila hagymával – gyakorlatilag bármivel, amit szeretünk. Sőt, töltve is elkészíthetjük a tésztát, így csinálják Olaszországban is.

A lángos tipikus magyar étel, de egy olasz street food kísértetiesen hasonlít rá (Fotó: Shutterstock)
A lángos tipikus magyar étel, de egy olasz street food kísértetiesen hasonlít rá (Fotó: Shutterstock)

Olasz töltött lángos

Mi más is kerülhetne a ropogós tésztaborítás alá, mint mozzarella és rengeteg sonka, nevezetesen prosciutto crudo. A sonkával töltött és abba burkolt sajtot tésztával is beborítják, végül forró olajban kisütik.

Az elkészítése egyszerű, a végeredmény étvágygerjesztő!

Még több recept az olasz konyhából>>>

Borítókép: Shuttertsock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.