Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Zsemlegombóc
Klasszikus stíriai metélt
Babgulyás
Csupacsokis brownie
Epres blondie
Dubarry-csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Rakott zöldbab darált hússal
Kínai szezámmagos csirke
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Érdekességek

Nem is gondolnád, hogy mi derült ki a sertéshúsról! Ezt nézd!

Sertéshús / Fotó: Northfoto
Bár a statisztikák szerint egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk, azért még mindig nagy kedvenc a karajból készült rántott hús, vagy egy szaftos sertéspörkölt, vagy éppen a fűszeres, sült tarja. Elkeserítő azonban, hogy egyre nehezebb valóban jó minőségű sertéshúst kapni.

A legfrissebb elemzések szerint a baromfihús fogyasztása növekedni, a sertés- és marhahúsé pedig csökkenni fog idén. Az Agrárminisztérium szerint pedig a legnagyobb nyereséget a magas feldolgozottságú és jó minőségű húsokkal, illetve az ezekből készült termékekkel lehet elérni a hazai élelmiszeriparban.

Egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk / Fotó: Northfoto
Egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk / Fotó: Northfoto

A statisztikák és a tapasztalatok egyaránt azt igazolják, hogy egyre kevesebb család tart otthon sertést. Villányi László, a Somogy vármegyei Darány polgármestere elmondta, hogy az ország délvidékén kicsit talán jobb helyzetben vannak, mert itt még mindig találhatunk olyan családokat, aki mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkoznak – írja a Helló Vidék.

„Én azt mondom, hogy menjünk vissza a kályhához! Az őseink ezzel a nagyon ősrégi, családot eltartó sertéstartással biztosították be magukat. Ma már ez ritka, mint a fehér holló. A háznál vágott sertéshús esetében azonban biztosak lehetünk benne hogy friss húst kapunk. Tudjuk, hogy hol és hogyan tartották, hol vágták le, dolgozták fel, ízesítették és folytathatnám a sort. Számomra megnyugtató, ha tudom, hogy mit fogyasztok. Szerintem ennek a kultúráját kéne visszahozni és a korábbiaknál jobban segíteni a sertés- és állattartást a falvakban” – mondta a falu első embere az idén 13. alkalommal megrendezett Böllérversenyen.

És hogy vehetünk-e a piacon megfelelő minőségű sertéshúst? A böllérverseny résztvevői úgy vélik igen, de csak egyre drágábban. Szerintük a sertésfogyasztás manapság leginkább ízlés és pénztárca kérdése.

Borítókép: Northfoto

Ajánljuk még:

HA MÁRCIUSBAN EZT TESZED, AKKOR ÁPRILISBAN MÁR A SAJÁT ZÖLDHAGYMÁDAT EHETED >>>

5 PRAKTIKUS MÓDSZER, AMELY GARANTÁLTAN MEGSZABADÍT A KELLEMETLEN SZAGOKTÓL A KONYHÁBAN >>>

NE VEGYÉL TÖBBET BOLTI LEVESKOCKÁT! MUTATJUK, HOGYAN KÉSZÍTSD EL HÁZILAG >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.