Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Nem is gondolnád, hogy mi derült ki a sertéshúsról! Ezt nézd!

Sertéshús / Fotó: Northfoto
Bár a statisztikák szerint egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk, azért még mindig nagy kedvenc a karajból készült rántott hús, vagy egy szaftos sertéspörkölt, vagy éppen a fűszeres, sült tarja. Elkeserítő azonban, hogy egyre nehezebb valóban jó minőségű sertéshúst kapni.

A legfrissebb elemzések szerint a baromfihús fogyasztása növekedni, a sertés- és marhahúsé pedig csökkenni fog idén. Az Agrárminisztérium szerint pedig a legnagyobb nyereséget a magas feldolgozottságú és jó minőségű húsokkal, illetve az ezekből készült termékekkel lehet elérni a hazai élelmiszeriparban.

Egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk / Fotó: Northfoto
Egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk / Fotó: Northfoto

A statisztikák és a tapasztalatok egyaránt azt igazolják, hogy egyre kevesebb család tart otthon sertést. Villányi László, a Somogy vármegyei Darány polgármestere elmondta, hogy az ország délvidékén kicsit talán jobb helyzetben vannak, mert itt még mindig találhatunk olyan családokat, aki mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkoznak – írja a Helló Vidék.

„Én azt mondom, hogy menjünk vissza a kályhához! Az őseink ezzel a nagyon ősrégi, családot eltartó sertéstartással biztosították be magukat. Ma már ez ritka, mint a fehér holló. A háznál vágott sertéshús esetében azonban biztosak lehetünk benne hogy friss húst kapunk. Tudjuk, hogy hol és hogyan tartották, hol vágták le, dolgozták fel, ízesítették és folytathatnám a sort. Számomra megnyugtató, ha tudom, hogy mit fogyasztok. Szerintem ennek a kultúráját kéne visszahozni és a korábbiaknál jobban segíteni a sertés- és állattartást a falvakban” – mondta a falu első embere az idén 13. alkalommal megrendezett Böllérversenyen.

És hogy vehetünk-e a piacon megfelelő minőségű sertéshúst? A böllérverseny résztvevői úgy vélik igen, de csak egyre drágábban. Szerintük a sertésfogyasztás manapság leginkább ízlés és pénztárca kérdése.

Borítókép: Northfoto

Ajánljuk még:

HA MÁRCIUSBAN EZT TESZED, AKKOR ÁPRILISBAN MÁR A SAJÁT ZÖLDHAGYMÁDAT EHETED >>>

5 PRAKTIKUS MÓDSZER, AMELY GARANTÁLTAN MEGSZABADÍT A KELLEMETLEN SZAGOKTÓL A KONYHÁBAN >>>

NE VEGYÉL TÖBBET BOLTI LEVESKOCKÁT! MUTATJUK, HOGYAN KÉSZÍTSD EL HÁZILAG >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.