Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Nem is gondolnád, hogy mi derült ki a sertéshúsról! Ezt nézd!

Sertéshús / Fotó: Northfoto
Bár a statisztikák szerint egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk, azért még mindig nagy kedvenc a karajból készült rántott hús, vagy egy szaftos sertéspörkölt, vagy éppen a fűszeres, sült tarja. Elkeserítő azonban, hogy egyre nehezebb valóban jó minőségű sertéshúst kapni.

A legfrissebb elemzések szerint a baromfihús fogyasztása növekedni, a sertés- és marhahúsé pedig csökkenni fog idén. Az Agrárminisztérium szerint pedig a legnagyobb nyereséget a magas feldolgozottságú és jó minőségű húsokkal, illetve az ezekből készült termékekkel lehet elérni a hazai élelmiszeriparban.

Egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk / Fotó: Northfoto
Egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk / Fotó: Northfoto

A statisztikák és a tapasztalatok egyaránt azt igazolják, hogy egyre kevesebb család tart otthon sertést. Villányi László, a Somogy vármegyei Darány polgármestere elmondta, hogy az ország délvidékén kicsit talán jobb helyzetben vannak, mert itt még mindig találhatunk olyan családokat, aki mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkoznak – írja a Helló Vidék.

„Én azt mondom, hogy menjünk vissza a kályhához! Az őseink ezzel a nagyon ősrégi, családot eltartó sertéstartással biztosították be magukat. Ma már ez ritka, mint a fehér holló. A háznál vágott sertéshús esetében azonban biztosak lehetünk benne hogy friss húst kapunk. Tudjuk, hogy hol és hogyan tartották, hol vágták le, dolgozták fel, ízesítették és folytathatnám a sort. Számomra megnyugtató, ha tudom, hogy mit fogyasztok. Szerintem ennek a kultúráját kéne visszahozni és a korábbiaknál jobban segíteni a sertés- és állattartást a falvakban” – mondta a falu első embere az idén 13. alkalommal megrendezett Böllérversenyen.

És hogy vehetünk-e a piacon megfelelő minőségű sertéshúst? A böllérverseny résztvevői úgy vélik igen, de csak egyre drágábban. Szerintük a sertésfogyasztás manapság leginkább ízlés és pénztárca kérdése.

Borítókép: Northfoto

Ajánljuk még:

HA MÁRCIUSBAN EZT TESZED, AKKOR ÁPRILISBAN MÁR A SAJÁT ZÖLDHAGYMÁDAT EHETED >>>

5 PRAKTIKUS MÓDSZER, AMELY GARANTÁLTAN MEGSZABADÍT A KELLEMETLEN SZAGOKTÓL A KONYHÁBAN >>>

NE VEGYÉL TÖBBET BOLTI LEVESKOCKÁT! MUTATJUK, HOGYAN KÉSZÍTSD EL HÁZILAG >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.