Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Puncstorta  recept
Puncstorta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Érdekességek

Stanley Tucci elárulta nagymamája nyári levesének receptjét – videóval!

A színész követői már megszokhatták, hogy kedvencük könnyű, ízletes és nagyon kreatív ételekről posztol a közösségi oldalain. Nemrégiben nagymamája nyári levesét készítette el – mutatjuk, hogy te is megfőzhesd!

Ma elkészítettem nagymamám és anyukám hihetetlenül egyszerű ceruzabablevesét” – mondja az Instagramra feltöltött videója elején a sztár. A levest valóban egyszerű elkészíteni: kevés hozzávalóra van szükség, az előkészítés sem igényel sok időt és gyorsan megfő a finomság. Jó választás egy meleg nyári napon ebédre, vagy akár vacsorára is.

Nézzük, mi kell ehhez az isteni finom, olasz leveshez!

  • cukkini
  • paradicsom
  • újburgonya
  • ceruzabab
  • fokhagyma
  • hagyma
  • olívaolaj

A videó elindítása előtt Tucci felaprította a cukkinit, a paradicsomot, a burgonyát és forró vízbe tette, majd hozzáadta a félbevágott babot és hagymákat. A színész szerint semmit sem kell megpirítani – a friss, szezonális zöldségek finom íze így jobban érvényesül. A videóban Tucci javasolja, hogy tegyünk egy kevés marinaraszószt a leveshez, de ez elhagyható. Ha nincs szósz, mehet bele némi szárított olasz fűszerkeverék, vagy egy kanál pesto – ezektől csak még finomabb lesz a végeredmény.

Ugyan a színész nem ad meg pontos mennyiségeket, de a videón látottakból arra következtetünk, hogy nagyjából 1 közepes cukkinit, 5-7 szem kisebb újburgonyát, 1 paradicsomot és talán egy kis tálkányi babot használ. Bár nem látjuk, hogy mennyi hagyma és fokhagyma kerül a levesbe, az elkészített mennyiségéhez kb. ½ hagyma és 1-2 gerezd fokhagyma tűnik ideálisnak.

Ha a zöldségek megpuhultak, mehet bele a só és az olívaolaj, és már kész is. „Nagyon könnyű leves, és nagyon finom” – jegyzi meg a videó végén Tucci. – „Ropogós kenyérrel isteni.”

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.