Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Érdekességek

Stanley Tucci elárulta nagymamája nyári levesének receptjét – videóval!

A színész követői már megszokhatták, hogy kedvencük könnyű, ízletes és nagyon kreatív ételekről posztol a közösségi oldalain. Nemrégiben nagymamája nyári levesét készítette el – mutatjuk, hogy te is megfőzhesd!

Ma elkészítettem nagymamám és anyukám hihetetlenül egyszerű ceruzabablevesét” – mondja az Instagramra feltöltött videója elején a sztár. A levest valóban egyszerű elkészíteni: kevés hozzávalóra van szükség, az előkészítés sem igényel sok időt és gyorsan megfő a finomság. Jó választás egy meleg nyári napon ebédre, vagy akár vacsorára is.

Nézzük, mi kell ehhez az isteni finom, olasz leveshez!

  • cukkini
  • paradicsom
  • újburgonya
  • ceruzabab
  • fokhagyma
  • hagyma
  • olívaolaj

A videó elindítása előtt Tucci felaprította a cukkinit, a paradicsomot, a burgonyát és forró vízbe tette, majd hozzáadta a félbevágott babot és hagymákat. A színész szerint semmit sem kell megpirítani – a friss, szezonális zöldségek finom íze így jobban érvényesül. A videóban Tucci javasolja, hogy tegyünk egy kevés marinaraszószt a leveshez, de ez elhagyható. Ha nincs szósz, mehet bele némi szárított olasz fűszerkeverék, vagy egy kanál pesto – ezektől csak még finomabb lesz a végeredmény.

Ugyan a színész nem ad meg pontos mennyiségeket, de a videón látottakból arra következtetünk, hogy nagyjából 1 közepes cukkinit, 5-7 szem kisebb újburgonyát, 1 paradicsomot és talán egy kis tálkányi babot használ. Bár nem látjuk, hogy mennyi hagyma és fokhagyma kerül a levesbe, az elkészített mennyiségéhez kb. ½ hagyma és 1-2 gerezd fokhagyma tűnik ideálisnak.

Ha a zöldségek megpuhultak, mehet bele a só és az olívaolaj, és már kész is. „Nagyon könnyű leves, és nagyon finom” – jegyzi meg a videó végén Tucci. – „Ropogós kenyérrel isteni.”

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.