Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Érdekességek

Stanley Tucci elárulta nagymamája nyári levesének receptjét – videóval!

A színész követői már megszokhatták, hogy kedvencük könnyű, ízletes és nagyon kreatív ételekről posztol a közösségi oldalain. Nemrégiben nagymamája nyári levesét készítette el – mutatjuk, hogy te is megfőzhesd!

Ma elkészítettem nagymamám és anyukám hihetetlenül egyszerű ceruzabablevesét” – mondja az Instagramra feltöltött videója elején a sztár. A levest valóban egyszerű elkészíteni: kevés hozzávalóra van szükség, az előkészítés sem igényel sok időt és gyorsan megfő a finomság. Jó választás egy meleg nyári napon ebédre, vagy akár vacsorára is.

Nézzük, mi kell ehhez az isteni finom, olasz leveshez!

  • cukkini
  • paradicsom
  • újburgonya
  • ceruzabab
  • fokhagyma
  • hagyma
  • olívaolaj

A videó elindítása előtt Tucci felaprította a cukkinit, a paradicsomot, a burgonyát és forró vízbe tette, majd hozzáadta a félbevágott babot és hagymákat. A színész szerint semmit sem kell megpirítani – a friss, szezonális zöldségek finom íze így jobban érvényesül. A videóban Tucci javasolja, hogy tegyünk egy kevés marinaraszószt a leveshez, de ez elhagyható. Ha nincs szósz, mehet bele némi szárított olasz fűszerkeverék, vagy egy kanál pesto – ezektől csak még finomabb lesz a végeredmény.

Ugyan a színész nem ad meg pontos mennyiségeket, de a videón látottakból arra következtetünk, hogy nagyjából 1 közepes cukkinit, 5-7 szem kisebb újburgonyát, 1 paradicsomot és talán egy kis tálkányi babot használ. Bár nem látjuk, hogy mennyi hagyma és fokhagyma kerül a levesbe, az elkészített mennyiségéhez kb. ½ hagyma és 1-2 gerezd fokhagyma tűnik ideálisnak.

Ha a zöldségek megpuhultak, mehet bele a só és az olívaolaj, és már kész is. „Nagyon könnyű leves, és nagyon finom” – jegyzi meg a videó végén Tucci. – „Ropogós kenyérrel isteni.”

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.