„Ma elkészítettem nagymamám és anyukám hihetetlenül egyszerű ceruzabablevesét” – mondja az Instagramra feltöltött videója elején a sztár. A levest valóban egyszerű elkészíteni: kevés hozzávalóra van szükség, az előkészítés sem igényel sok időt és gyorsan megfő a finomság. Jó választás egy meleg nyári napon ebédre, vagy akár vacsorára is.
Nézzük, mi kell ehhez az isteni finom, olasz leveshez!
A videó elindítása előtt Tucci felaprította a cukkinit, a paradicsomot, a burgonyát és forró vízbe tette, majd hozzáadta a félbevágott babot és hagymákat. A színész szerint semmit sem kell megpirítani – a friss, szezonális zöldségek finom íze így jobban érvényesül. A videóban Tucci javasolja, hogy tegyünk egy kevés marinaraszószt a leveshez, de ez elhagyható. Ha nincs szósz, mehet bele némi szárított olasz fűszerkeverék, vagy egy kanál pesto – ezektől csak még finomabb lesz a végeredmény.
Ugyan a színész nem ad meg pontos mennyiségeket, de a videón látottakból arra következtetünk, hogy nagyjából 1 közepes cukkinit, 5-7 szem kisebb újburgonyát, 1 paradicsomot és talán egy kis tálkányi babot használ. Bár nem látjuk, hogy mennyi hagyma és fokhagyma kerül a levesbe, az elkészített mennyiségéhez kb. ½ hagyma és 1-2 gerezd fokhagyma tűnik ideálisnak.
Ha a zöldségek megpuhultak, mehet bele a só és az olívaolaj, és már kész is. „Nagyon könnyű leves, és nagyon finom” – jegyzi meg a videó végén Tucci. – „Ropogós kenyérrel isteni.”
(Nyitókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.