A tészta a klasszikus recept szerint készül, liszt, élesztő, víz és olívaolaj felhasználásával, a formát pedig egy speciális gép segítségével alakítják ki. A tölcsérbe kerülhet paradicsomszósz, sonka, szalámi és persze rengeteg sajt, éppen úgy, mint a tradicionális pizzákra.
A tölcsérben kapható pizza ötlete Rossano Boscolo séfnek köszönhető, aki 2004-ben meg is valósította elképzelését. A valódi olasz pizza élményét ötvözte egy menet közben is könnyen fogyasztható, friss és ízletes street fooddal, ez lett a tölcséres pizza.
A pizza hazájából indult, de a világ több pontját is meghódította már a tölcsérben készített finomság. Nálunk is nyílt KonoPizza üzlet több városban, még 2011-ben, ám mindegyik igen hamar bezárt. Ellenben Amerikában nagyon népszerű étel lett, az elkészítése pedig kifejezetten látványos.
Te hogy szereted a pizzát? A klasszikus változatra is van néhány ötletünk. Íme!
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.