Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mindenkivel előfordult már egyszer, hogy a boltban vagy a hentesnél vásárolt friss hús idő előtt megromlott. A rossz hús szaga messziről felismerhető, különösen gyomorforgató, egy édesanyát azonban nem az illat, hanem a hús állaga sokkolta. A megdöbbentő csirkemellről képet is készített.

A csirkemell az egyik legnépszerűbb alapanyag, ugyanis a filével az egyik legkönnyebb dolgozni, ráadásul ezerféleképpen fűszerezhető. A gyerekek és a felnőttek is szeretik, sőt kiváltképp kedvelt húsféle a sportolók körében, hiszen alacsony zsírtartalmú, tiszta fehérjeforrás. Ha azt hitted, nincs rosszabb a romlott csirkemell szagánál, akkor még nem láttad azt a fotót, amin az internet által elnevezett spagetticsirke látható.

Rostjaira esett szét a csirkemell /Fotó: Facebook/Alesia Cooper
Rostjaira esett szét a csirkemell /Fotó: Facebook/Alesia Cooper

Egy amerikai édesanya épp a gyermekei vacsoráját készítette, amikor megmosta az Aldiban vett csirkemellet, amely szinte szálaira bomlott a kezében. Először azt hitte, műhúst kapott a boltban, de egy gyors keresés után kiderült számára, hogy nem egyedi, ám meglehetősen ritka jelenségről van szó. A spagetticsirke vagy spagettihús nem szép látvány, és annak az eredménye, hogy a szárnyasokat extrém gyorsan hízlalják, hogy hamar elérjék a vágósúlyt, ráadásul a mellük, azaz a legkelendőbb részük is nagyobb legyen.

A hús akkor omlik szálaira, vagyis rostjaira, amikor a csirkéket természetellenesen nagyra hízlalják, és ilyenkor az izomszövet gyakran nem jut elég oxigénhez, így a rostok szétválnak benne. A vágásra tenyésztett, úgynevezett brojlercsirkék sokkal gyorsabban nőnek, mint korábban bármikor. Közel száz évvel ezelőtt egy csirke 112 nap alatt érte el a 2,5 kilós piaci súlyt, ma viszont 47 nap alatt eléri a vágósúlyt, ami apránként fokozatosan növekszik.

Sok csirkét főként a mellhús miatt tenyésztenek, a genetikai szelekció eredményeként pedig kitenyésztettek olyan szárnyasokat, amelyeknél gyorsan nőnek a mellizmok, így nagyobb a hús térfogata – írja a Daily Mail, amelynek cikke kitér arra is, hogy az ilyen, undorító állagú csirkemell biztonsággal fogyasztható, bár kérdés, hogy ki tudná ezt jóízűen elfogyasztani.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.