Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mindenkivel előfordult már egyszer, hogy a boltban vagy a hentesnél vásárolt friss hús idő előtt megromlott. A rossz hús szaga messziről felismerhető, különösen gyomorforgató, egy édesanyát azonban nem az illat, hanem a hús állaga sokkolta. A megdöbbentő csirkemellről képet is készített.

A csirkemell az egyik legnépszerűbb alapanyag, ugyanis a filével az egyik legkönnyebb dolgozni, ráadásul ezerféleképpen fűszerezhető. A gyerekek és a felnőttek is szeretik, sőt kiváltképp kedvelt húsféle a sportolók körében, hiszen alacsony zsírtartalmú, tiszta fehérjeforrás. Ha azt hitted, nincs rosszabb a romlott csirkemell szagánál, akkor még nem láttad azt a fotót, amin az internet által elnevezett spagetticsirke látható.

Rostjaira esett szét a csirkemell /Fotó: Facebook/Alesia Cooper
Rostjaira esett szét a csirkemell /Fotó: Facebook/Alesia Cooper

Egy amerikai édesanya épp a gyermekei vacsoráját készítette, amikor megmosta az Aldiban vett csirkemellet, amely szinte szálaira bomlott a kezében. Először azt hitte, műhúst kapott a boltban, de egy gyors keresés után kiderült számára, hogy nem egyedi, ám meglehetősen ritka jelenségről van szó. A spagetticsirke vagy spagettihús nem szép látvány, és annak az eredménye, hogy a szárnyasokat extrém gyorsan hízlalják, hogy hamar elérjék a vágósúlyt, ráadásul a mellük, azaz a legkelendőbb részük is nagyobb legyen.

A hús akkor omlik szálaira, vagyis rostjaira, amikor a csirkéket természetellenesen nagyra hízlalják, és ilyenkor az izomszövet gyakran nem jut elég oxigénhez, így a rostok szétválnak benne. A vágásra tenyésztett, úgynevezett brojlercsirkék sokkal gyorsabban nőnek, mint korábban bármikor. Közel száz évvel ezelőtt egy csirke 112 nap alatt érte el a 2,5 kilós piaci súlyt, ma viszont 47 nap alatt eléri a vágósúlyt, ami apránként fokozatosan növekszik.

Sok csirkét főként a mellhús miatt tenyésztenek, a genetikai szelekció eredményeként pedig kitenyésztettek olyan szárnyasokat, amelyeknél gyorsan nőnek a mellizmok, így nagyobb a hús térfogata – írja a Daily Mail, amelynek cikke kitér arra is, hogy az ilyen, undorító állagú csirkemell biztonsággal fogyasztható, bár kérdés, hogy ki tudná ezt jóízűen elfogyasztani.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.