A hosszú repülőutakon szinte biztos, hogy megkívánsz egy csésze kávét vagy teát, azonban a személyzet ezeket nagyon nem ajánlja. Ha megfigyeled, a légiutaskísérők sem fogyasztanak ezekből az italokból, és erre nagyon jó okuk van. A víztartályokat ugyanis - amikből a forró italokhoz veszik a vizet - nagyon ritkán tisztítják.
Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA) vízminőséget vizsgáló tesztjein minden nyolcadik gép megbukott. Ráadásul az is kiderült, hogy a fedélzeten található víztartályok 13%-a veszélyes baktériumokat is tartalmaz. A helyzet pedig a hosszútávú gépeken a legrosszabb. Igaz, néhány éve a szervezet újabb szabályokat hozott a fedélzeten felszolgált víz minőségére vonatkozóan, de a gépen dolgozók szerint még ezek sem elég szigorúak.
Persze adódik a kérdés, hogy ha a vizet felforralják a gépen, akkor miért nem tűnnek el belőle a baktériumok? Nos azért, mert a vizet minimum 10-15 percig kell forralni ahhoz, hogy minden baci eltűnjön belőle, a járatokon pedig ennél jóval kevesebb ideig melegítik a vizet. Szóval ha teheted, ne rendelj teát és kávét a gépen, hanem inkább a palackos ásványvizet vagy a gyümölcsleveket válaszd!
De arra sem árt odafigyelni, hogy milyen ételt rendelsz. Egy stewardess ugyanis elárulta, hogy melyik két ételt ajánlja lelkiismeret-furdalás nélkül az utasoknak!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.