Kedves Tünde! A múltkor rizsliszttel sütöttem aprósüteményt, és egyáltalán nem lett olyan állagú, mint a fehér lisztes. Tört és morzsálódott. Mit szúrhattam el? Egy másik fajta liszttel kellett volna vegyítenem?
Gluténmentes sütemények készítéskor érdemes többfajta liszt keverékét használni. Felhasználás előtt egy tálban szitáljuk össze a liszteket, mert így szellősebb lesz a tészta.
A semleges ízű rizslisztet önmagában nem ajánlom tészták, süteménynek készítéséhez, mert száraz, törékeny tésztát kaphatunk. Ezért mellé segédlisztként gm zabpehelylisztet és mandulalisztet, illetve egy kevés útifűmaghéjat ajánlok.
Ezen lisztek nedvszívó és zsírfelvevő képessége nagyobb, mint a búzaliszté így fontos, hogy megfelelő mennyiségű – több – zsiradékot használjunk.
Kérdésedet írd meg a mindmegette@mindmegette.hu e-mail címre!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.