Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Behúzódós, kissé komor, őszies időben egy jó meleg krémleves igazi ajándék lehet.

A krémlevesek azért is jók, mert szinte minden zöldségből lehet készíteni, akár vegyesen is. Nekem az egyik kedvencem az enyhén csípős édesburgonya krémleves pirított kesudióval. Lehet magyarosabban, thai jellegűen,vagy akár teljesen egyszerű ízesítéssel készíteni. Én a csípős, thai verziót szeretem legjobban.

hozzávalók:

kb. 1/2 kg édesburgonya (lehet akármilyen színű)
3 szál petrezselyemzöld
1 kisebb szál koriander zöld (elhagyható)
1 szál újhagyma vagy 1 db kicsi édes hagyma
1 mokkáskanál citromlé vagy lime lé

gyömbér
csili
1 marék kesudió
4 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés:

Az édesburgonyát enyhén sózott vízbe megfőzzük. Amíg fő, a zöldeket megmossuk és aprítjuk. A hagymát egy lábasban a kókuszzsíron picit megpirítjuk, épp hogy színe legyen. Tegyük a fazékba a főtt édesburgonyát, és annyi levet, hogy épp ellepje. Ha van otthon csontlé, azzal is felönthetjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, koriandert, citrom/lime levet, csipet gyömbért, és egy darabka chilit. Főzzük lassú tűzön 3-4 percig. Addig a kesut egy tepsin 180 fokos sütőben megpirítjuk. Leturmixoljuk a fazék tartalmát, kóstolunk, majd ízlés szerint tehetünk bele még, sót, gyömbért, chili… Tálaláskor a pirított kesuból teszünk a tányérba.

Krémleves receptek >>>
Édesburgonyás receptek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.