Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Behúzódós, kissé komor, őszies időben egy jó meleg krémleves igazi ajándék lehet.

A krémlevesek azért is jók, mert szinte minden zöldségből lehet készíteni, akár vegyesen is. Nekem az egyik kedvencem az enyhén csípős édesburgonya krémleves pirított kesudióval. Lehet magyarosabban, thai jellegűen,vagy akár teljesen egyszerű ízesítéssel készíteni. Én a csípős, thai verziót szeretem legjobban.

hozzávalók:

kb. 1/2 kg édesburgonya (lehet akármilyen színű)
3 szál petrezselyemzöld
1 kisebb szál koriander zöld (elhagyható)
1 szál újhagyma vagy 1 db kicsi édes hagyma
1 mokkáskanál citromlé vagy lime lé

gyömbér
csili
1 marék kesudió
4 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés:

Az édesburgonyát enyhén sózott vízbe megfőzzük. Amíg fő, a zöldeket megmossuk és aprítjuk. A hagymát egy lábasban a kókuszzsíron picit megpirítjuk, épp hogy színe legyen. Tegyük a fazékba a főtt édesburgonyát, és annyi levet, hogy épp ellepje. Ha van otthon csontlé, azzal is felönthetjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, koriandert, citrom/lime levet, csipet gyömbért, és egy darabka chilit. Főzzük lassú tűzön 3-4 percig. Addig a kesut egy tepsin 180 fokos sütőben megpirítjuk. Leturmixoljuk a fazék tartalmát, kóstolunk, majd ízlés szerint tehetünk bele még, sót, gyömbért, chili… Tálaláskor a pirított kesuból teszünk a tányérba.

Krémleves receptek >>> 
Édesburgonyás receptek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.