A krémlevesek azért is jók, mert szinte minden zöldségből lehet készíteni, akár vegyesen is. Nekem az egyik kedvencem az enyhén csípős édesburgonya krémleves pirított kesudióval. Lehet magyarosabban, thai jellegűen,vagy akár teljesen egyszerű ízesítéssel készíteni. Én a csípős, thai verziót szeretem legjobban.
kb. 1/2 kg édesburgonya (lehet akármilyen színű)
3 szál petrezselyemzöld
1 kisebb szál koriander zöld (elhagyható)
1 szál újhagyma vagy 1 db kicsi édes hagyma
1 mokkáskanál citromlé vagy lime lé
só
gyömbér
csili
1 marék kesudió
4 evőkanál kókuszzsír
Az édesburgonyát enyhén sózott vízbe megfőzzük. Amíg fő, a zöldeket megmossuk és aprítjuk. A hagymát egy lábasban a kókuszzsíron picit megpirítjuk, épp hogy színe legyen. Tegyük a fazékba a főtt édesburgonyát, és annyi levet, hogy épp ellepje. Ha van otthon csontlé, azzal is felönthetjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, koriandert, citrom/lime levet, csipet gyömbért, és egy darabka chilit. Főzzük lassú tűzön 3-4 percig. Addig a kesut egy tepsin 180 fokos sütőben megpirítjuk. Leturmixoljuk a fazék tartalmát, kóstolunk, majd ízlés szerint tehetünk bele még, sót, gyömbért, chili… Tálaláskor a pirított kesuból teszünk a tányérba.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.