Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A Fapados főzőiskolában már megtanultunk palacsintát sütni, madártejet készíteni, ám mindenki életében eljön az a pillanat, amikor "komolyabb" desszertre vágyik és úgy dönt, itt az ideje sütit sütni. Kezdőknek ilyenkor a legegyszerűbbek az úgynevezett kevert sütemények, amelyeket nem kell dagasztani, keleszteni, nyújtani, hanem csak egy tálban összekeverni a hozzávalókat. A morzsasüti, azaz a crumble hasonlóan egyszerűen.

Hozzávalók:

20 dkg alma
25 dkg vegyes bogyós gyümölcs
1 púpozott tk fahéj
1 db vaníliarúd
3 ek barna cukor
10 dkg liszt
20 dkg vaj
17,5 dkg kristálycukor
10 dkg zabpehely
10 dkg szeletelt mandulapehely
1 doboz vaníliafagyi

Elkészítés:

1. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, majd kisebb kockákra vágjuk. Jó, ha tudod, hogy az alma hamar megbarnulhat. Viszont, ha öntesz rá egy kis citromlevet, akkor megmarad a szép fehér színe.

2. Egy nagy üvegtálban összekeverjük a megmosott, leszárazott bogyós gyümölcsökkel. Használhatsz ribizlit, málnát, áfonyát, epret is. Utóbbit szintén vágjuk össze kisebb darabokra. Ha nincsen idénygyümölcs, akkor fagyasztott gyümölcskeverékkel is dolgozhatunk, de ügyeljünk arra, hogy kellően lecsepegtessük.

3. A gyümölcsöt szórjuk meg az őrölt fahéjjal, a felhasított vaníliarúd kikapart magjaival és a barna cukorral és keverjük össze.

4. Egy másik edényben a lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal és a cukorral. Hozzákeverjük a zabpelyhet és a mandulapelyhet is. (Ízlés szerint más gabonákkal is gazdagíthatjuk.)

5. A fűszeres gyümölcskeveréket egy hőálló edénybe öntjük, és egyenletesen a tetejére morzsoljuk a zabpelyhes morzsát.

6. 200 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor azt látjuk, hogy a morzsa alól bugyog az illatos gyümölcslé, akkor az azt jelenti, hogy a gyümölcsök megpuhultak, levet eresztettek és elkészült a sütink. Nincs más hátra, mint hogy a crumble-t kivegyük a sütőből, a vaníliafagyit pedig a fagyasztóból. Persze fagyi nélkül is isteni finom, sőt hidegen is ehetjük, de így felturbózva még finomabb.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.