Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sütnél valami sósat a vendégeknek? Mi sem egyszerűbb, csak legyen otthon konyhakész pizzatészta! Íme Adri újabb gyors és könnyű receptje.

Nagyon lelkes vagyok minden vendégváró falatkával kapcsolatban. Egyrészt azért, mert szeretem, ha vendégek jönnenk hozzánk és főzhetek mindenféle finomságot. Másrészt pedig, mert szeretem a gyors és egyszerű recepteket. Azt hiszem, ebben senki nem fog csalódni, és még a kezdő konyhatündérek is nyugodtan nekiállhatnak, a siker biztos! :)



Hozzávalók (15 darabhoz):

1/4 csésze (250 ml-es) olvasztott vaj
2 ek reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
1/2 tk szárított oregánó
1/2 csokor petrezselyem
1/4 tk só
400 g szoba-hőmérsékletű konyhakész pizzatészta
olaj a tepsihez

1. Keverjük össze az olvasztott vajat, a parmezánt, a megtisztított, átnyomott fokhagymát, a szárított oregánót, a finomra vágott petrezselymet és a sót.

2. Vágjuk fel a kitekert tésztát 15 egyforma csíkra, és kössünk rájuk csomót. Rendezzük el a tésztacsomókat egy kiolajozott tepsiben, kenjük meg őket a fűszeres vaj felével, és süssük a 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Végül vegyük ki, és kenjük meg mindet a megmaradt fűszeres vajjal.

Elkészítési idő: 45 perc

A recept a Fanny konyha 2016/9. számában jelent meg!

További vendégváró falatkáim:

Almás-diós kifli
Hamis pupusas
Töltött pizzagolyók

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.