Nagyon lelkes vagyok minden vendégváró falatkával kapcsolatban. Egyrészt azért, mert szeretem, ha vendégek jönnenk hozzánk és főzhetek mindenféle finomságot. Másrészt pedig, mert szeretem a gyors és egyszerű recepteket. Azt hiszem, ebben senki nem fog csalódni, és még a kezdő konyhatündérek is nyugodtan nekiállhatnak, a siker biztos! :)
Hozzávalók (15 darabhoz):
1/4 csésze (250 ml-es) olvasztott vaj
2 ek reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
1/2 tk szárított oregánó
1/2 csokor petrezselyem
1/4 tk só
400 g szoba-hőmérsékletű konyhakész pizzatészta
olaj a tepsihez
1. Keverjük össze az olvasztott vajat, a parmezánt, a megtisztított, átnyomott fokhagymát, a szárított oregánót, a finomra vágott petrezselymet és a sót.
2. Vágjuk fel a kitekert tésztát 15 egyforma csíkra, és kössünk rájuk csomót. Rendezzük el a tésztacsomókat egy kiolajozott tepsiben, kenjük meg őket a fűszeres vaj felével, és süssük a 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Végül vegyük ki, és kenjük meg mindet a megmaradt fűszeres vajjal.
Elkészítési idő: 45 perc
A recept a Fanny konyha 2016/9. számában jelent meg!
További vendégváró falatkáim:
Almás-diós kifli
Hamis pupusas
Töltött pizzagolyók
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.