Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Grill és kerti parti

Veszélyek a grillrácson: kolbásztípusok, melyeket inkább hagyj a pultban – erre figyelj vásárlásnál

Grillezés, grillkolbász /Fotó: Shutterstock
A nyári hónapok egyik népszerű kerti elfoglaltsága a grillezés. Ráadásul idén még jobban kitolódtak a melegebb napok, és szeptember ellenére még bátran előkaphatjuk kedvenc sütögetőeszközünket, hogy egy jó kolbászt grillezzünk. Ám azzal tisztában vagy, hogy milyen kolbászt érdemes a rácsra tenni? Ha nem vagy körültekintő, akár még az egészségednek is árthatsz.

Ha kolbászt készül grillezni az ember, akkor a folyamat a bolt húspultjánál kezdődik. A grillezett kolbász sorsát azonban már a vásárlás pillanatában megpecsételheted még annak ellenére is, hogy profinak számítasz a grillezés világában. Nem mindegy, hogy milyen kolbász pakolsz a rácsra! Ennek oka, hogy léteznek olyan összetevőket tartalmazó húskészítmények, melyekkel akár árthatsz is az egészségednek.

Nem minden kolbászfélét ajánlatos grillezni

A napokban hívta fel a figyelmet a Rizikometer Facebook-posztjában egy litván portálra hivatkozva, hogy mindenekelőtt a grillezésre szánt kolbász csomagolásán keresd a „sütnivaló” vagy a „griller” kifejezéseket. Kerti sütögetések során kizárólag ezek a húskészítmények vethetők be, ha tényleg a finom és adalékanyagmentes grillezett kolbász a cél.

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kolbászt grillezünk /Fotó: Shutterstock
Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kolbászt grillezünk /Fotó: Shutterstock

Ellenőrizd az összetevőket

Az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer az írja, hogy vásárlás előtt nézd át alaposan a választott kolbász összetevőinek listáját. Ha ugyanis az nátrium-nitrit nevű tartósítószert (E250) tartalmaz, akkor nem a grillrácsra való. Akkor mehetsz biztosra, ha olyan kolbászt választasz a grillezéshez, amely nem tartalmaz semmilyen tartósítószer. Nem lehetetlen, hiszen a sütnivaló kolbászok jó esetben csak húst, sót és egyéb fűszereket tartalmaznak.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.