Ha kolbászt készül grillezni az ember, akkor a folyamat a bolt húspultjánál kezdődik. A grillezett kolbász sorsát azonban már a vásárlás pillanatában megpecsételheted még annak ellenére is, hogy profinak számítasz a grillezés világában. Nem mindegy, hogy milyen kolbász pakolsz a rácsra! Ennek oka, hogy léteznek olyan összetevőket tartalmazó húskészítmények, melyekkel akár árthatsz is az egészségednek.
A napokban hívta fel a figyelmet a Rizikometer Facebook-posztjában egy litván portálra hivatkozva, hogy mindenekelőtt a grillezésre szánt kolbász csomagolásán keresd a „sütnivaló” vagy a „griller” kifejezéseket. Kerti sütögetések során kizárólag ezek a húskészítmények vethetők be, ha tényleg a finom és adalékanyagmentes grillezett kolbász a cél.
Az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer az írja, hogy vásárlás előtt nézd át alaposan a választott kolbász összetevőinek listáját. Ha ugyanis az nátrium-nitrit nevű tartósítószert (E250) tartalmaz, akkor nem a grillrácsra való. Akkor mehetsz biztosra, ha olyan kolbászt választasz a grillezéshez, amely nem tartalmaz semmilyen tartósítószer. Nem lehetetlen, hiszen a sütnivaló kolbászok jó esetben csak húst, sót és egyéb fűszereket tartalmaznak.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.