Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Villámgyorsan elkészül, laktató, mégis különleges. Íme a krumplis-sonkás-kecskesajtos pizza!

Kezdjük ismét egy jó kis konyhakész pizzatésztával. Legyünk néha lusták, mert megérdemeljük a hétköznapi rohanásban, hogy azt a megspórolt 10-20 percet magunkra fordítsuk. Szóval dobjatok fel egy jó kis arcpakolást, kicsit heverésszetek a kanapén, mossátok le az arcotokról a szépítőszert, aztán nekiállhattok főzni. Nem kell kapkodni! :)
Szóval ahelyett, hogy bonyolult ételeket akarnátok csinálni vacsira vagy vendégeknek, jusson idő inkább néha magatokra is. Mára csak ennyit tudok tanácsolni! :)

A kecskesajt amúgy nagyon finom a krumplival, a tészta hozzá pedig csak hab a tortán! :)

Krumplis-sonkás-kecskesajtos pizza
Krumplis-sonkás-kecskesajtos pizza



Hozzávalók (4 személyre):

300 g burgonya

150 g puha kecskesajt
2-3 ek tej
bors
liszt a deszkára
260 g konyhakész pizzatészta
1 csokor újhagyma
2 ek olívaolaj
8 szelet Fekete-erdő sonka

1. A megmosott burgonyát főzzük puhára sós vízben. Hagyjuk kissé hűlni, majd hámozzuk meg, és vékonyan karikázzuk fel.

2. Keverjük simára a kecskesajtot a tejjel, továbbá egy kevés sóval és borssal.

3. Lisztezett deszkán vágjuk négyfelé a kitekert tésztát, majd nyújtsuk mindegyik darabot ovális alakúra, és kenjük meg a sajtkrémmel. Osszuk el rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát és a krumplikarikákat, azután sózzuk, borsozzuk meg.

4. Locsoljuk meg a pizzákat az olívaolajjal, tegyük őket sütőpapírral bélelt sütőtálcába, és süssük ropogósra a 250 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt. 1-1 szelet sonkával tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc + hűtés

A recept a Fanny konyha 2016/2. számában jelent meg!

Kedvenc vendégváró falatkáim:

Gombás melegszendvics
Almás-mézes pirítós
Pizzagolyók
Pizzalepény

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.