Kezdjük ismét egy jó kis konyhakész pizzatésztával. Legyünk néha lusták, mert megérdemeljük a hétköznapi rohanásban, hogy azt a megspórolt 10-20 percet magunkra fordítsuk. Szóval dobjatok fel egy jó kis arcpakolást, kicsit heverésszetek a kanapén, mossátok le az arcotokról a szépítőszert, aztán nekiállhattok főzni. Nem kell kapkodni! :)
Szóval ahelyett, hogy bonyolult ételeket akarnátok csinálni vacsira vagy vendégeknek, jusson idő inkább néha magatokra is. Mára csak ennyit tudok tanácsolni! :)
A kecskesajt amúgy nagyon finom a krumplival, a tészta hozzá pedig csak hab a tortán! :)
Hozzávalók (4 személyre):
300 g burgonya
só
150 g puha kecskesajt
2-3 ek tej
bors
liszt a deszkára
260 g konyhakész pizzatészta
1 csokor újhagyma
2 ek olívaolaj
8 szelet Fekete-erdő sonka
1. A megmosott burgonyát főzzük puhára sós vízben. Hagyjuk kissé hűlni, majd hámozzuk meg, és vékonyan karikázzuk fel.
2. Keverjük simára a kecskesajtot a tejjel, továbbá egy kevés sóval és borssal.
3. Lisztezett deszkán vágjuk négyfelé a kitekert tésztát, majd nyújtsuk mindegyik darabot ovális alakúra, és kenjük meg a sajtkrémmel. Osszuk el rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát és a krumplikarikákat, azután sózzuk, borsozzuk meg.
4. Locsoljuk meg a pizzákat az olívaolajjal, tegyük őket sütőpapírral bélelt sütőtálcába, és süssük ropogósra a 250 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt. 1-1 szelet sonkával tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
A recept a Fanny konyha 2016/2. számában jelent meg!
Kedvenc vendégváró falatkáim:
Gombás melegszendvics
Almás-mézes pirítós
Pizzagolyók
Pizzalepény
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.