Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Csirke, gomba, bor. Szerintem ennél nem is kell több egy ízletes étel elkészítéséhez.

Ezt a finomságot nagyon nem lehet elrontani, vagy ha el is rontod, mi történik? Kicsit több lesz a gomba vagy a bor? Valakit ez bántana esetleg? Nem gondolom, hogy ezen alapanyagokból rosszat lehet főzni. Kezdőknek pedig különösen ajánlom, mert biztos sikerélmény! Így készül a tejszínes-fehérboros-gombás csirke.


Hozzávalók (4 személyre):

4 szelet bacon
600 g csirkemellfilé

bors
60 g liszt
4 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
250 g gomba
3 gerezd fokhagyma
100 ml száraz fehérbor
100 ml húslevesalaplé
100 ml cukrozatlan habtejszín
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

1. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a baconszeleteket, majd szedjük ki őket, és óvatosan törjük apróra. A kisült zsírt tegyük félre.

2. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet vágjuk fel szeletekre, sózzuk, borsozzuk meg azokat, és hempergessük meg a lisztben.

3. Öntsük az olívaolajat a baconből kisült zsírhoz, forrósítsuk fel, és süssük rajta aranyszínűre a hússzeleteket. Azután szedjük ki mindet, és tegyük félre.

4. A visszamaradt zsiradékon fonnyasszuk meg a meghámozott, felszeletelt vöröshagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, falatnyi darabokra felvágott gombát, és pirítsuk pár percig. Ezután forgassuk bele a meghámozott, átnyomott fokhagymát, és pirítsuk együtt további néhány percig.

5. Öntsük fel a gombás keveréket a borral, és nagy lángon főzzük addig, amíg az összes alkohol elpárolog. Adjuk hozzá az alaplét és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk meg, majd kis lángon főzzük a ragut néhány percig. Végül tegyük bele a hússzeleteket. Forrón, a felaprított petrezselyemmel és a pirított baconnel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

A recept a Fanny konyha 2016/9. számában jelent meg!

Még több csirkés receptem:

Töltött tésztakosárka
Sült csirke spenóttal és főtt tojással
Színes csirkenyárs
Brokkolis csirke

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.