Ezt a finomságot nagyon nem lehet elrontani, vagy ha el is rontod, mi történik? Kicsit több lesz a gomba vagy a bor? Valakit ez bántana esetleg? Nem gondolom, hogy ezen alapanyagokból rosszat lehet főzni. Kezdőknek pedig különösen ajánlom, mert biztos sikerélmény! Így készül a tejszínes-fehérboros-gombás csirke.
Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet bacon
600 g csirkemellfilé
só
bors
60 g liszt
4 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
250 g gomba
3 gerezd fokhagyma
100 ml száraz fehérbor
100 ml húslevesalaplé
100 ml cukrozatlan habtejszín
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
1. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a baconszeleteket, majd szedjük ki őket, és óvatosan törjük apróra. A kisült zsírt tegyük félre.
2. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet vágjuk fel szeletekre, sózzuk, borsozzuk meg azokat, és hempergessük meg a lisztben.
3. Öntsük az olívaolajat a baconből kisült zsírhoz, forrósítsuk fel, és süssük rajta aranyszínűre a hússzeleteket. Azután szedjük ki mindet, és tegyük félre.
4. A visszamaradt zsiradékon fonnyasszuk meg a meghámozott, felszeletelt vöröshagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, falatnyi darabokra felvágott gombát, és pirítsuk pár percig. Ezután forgassuk bele a meghámozott, átnyomott fokhagymát, és pirítsuk együtt további néhány percig.
5. Öntsük fel a gombás keveréket a borral, és nagy lángon főzzük addig, amíg az összes alkohol elpárolog. Adjuk hozzá az alaplét és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk meg, majd kis lángon főzzük a ragut néhány percig. Végül tegyük bele a hússzeleteket. Forrón, a felaprított petrezselyemmel és a pirított baconnel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
A recept a Fanny konyha 2016/9. számában jelent meg!
Még több csirkés receptem:
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.