Az angolok húsvéti kelt tésztája, a hot cross bun mutatós és finom választás lehet, ha már unjuk a kalácsot. A zsemlék édes, sűrű kelt tésztájában nagyobb mennyiségű aszalt gyümölcsöt szokás elrejteni, de ha valaki nem szereti a mazsolát, vagy csak nem vágyik aszalt gyümölcsre a tésztában, akkor nyugodtan készítheti anélkül, vagy akár egy kevés csokicseppel, tört csonthéjasokkal is pótolhatja. A formát és a textúrát megtartva, nyugodtan kikísérletezhetjük a hot cross bun sós változatát is, amelybe a zöldfűszerek mellett akár apróra vágott sonkát is tehetünk. A most következő recept Jamie Oliver receptoldaláról származik, ő így készíti ezt a klasszikust, gyanús, hogy tökéletes - érdemes kipróbálni!
(ez a mennyiség 16 darabra elegendő)
5 dl tej + 2 ek
1 dl olaj + a tepsihez
15 dkg kristálycukor
4 dkg friss élesztő
75 dkg liszt + a nyújtáshoz
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
1 csipet só
1 tk őrölt fahéj
10 dkg mazsola
1 db tojásfehérje
A mázhoz:
2 db tojásfehérje
15-20 dkg porcukor
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.