Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Húsvét

Ezzel az egyszerű trükkel olyan káprázatos lesz a keksztekercs, hogy mindenki elkéri majd a receptjét

Nem csak karácsonykor, húsvétkor is nagy sláger a keksztekercs vagy kókusztekecs - ki, hogyan ismeri. Ez a süti azért csodálatos, mert egyrészt mindenki szereti, másrészt egyszerűen elkészíthető, harmadrészt ezzel a csavarral egészen különleges köntösbe öltöztethető, és ünnepivé varázsolható ez az klasszikus kedvenc!

A húsvéti vendégváró asztalok elmaradhatatlan része a kókuszos keksztekercs. Egyszerűen, sütés nélkül készíthető, mindenhol könnyen beszerezhető, olcsó alapanyagokból, kiadós, mutatós és nagyon-nagyon finom. Mi most egy kicsit megbolondítottuk egy különleges formázással és némi meggybefőttel.

Különleges meggyes keksztekercs nemcsak húsvétra (Vidék Íze magazin)
Különleges meggyes keksztekercs nemcsak húsvétra (Vidék Íze magazin)

A Meggyes keksztekercs hozzávalói

A tésztához:

  • 50 dkg darált keksz
  • 3-4 ek. kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 4 ek. feketekávé
  • tej
  • 10 dkg kókuszreszelék a szóráshoz

A krémhez:

  • 30 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

A töltelékhez:

  • magozott meggybefőtt

Elkészítése:

  1. Először a kókuszos krémet készítjük el. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, belekeverünk 10 dkg kókuszreszeléket.
  2. A kekszes alaphoz a hozzávalókat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjunk, majd három egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk.
  3. A kicsi tésztákat átlátszó fólián egyforma nagyságú téglalappá nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük vékonyan kókuszos krémmel, és szorosan kirakjuk a meggyszemekkel. Felcsavarjuk, így kapunk három vékony rudat. Levágjuk a végeket, és a rudacskákat pontosan egyformára szabjuk.
  4. A nagy tésztából átlátszó fólián nyújtunk egy akkora téglalapot, amelynek a hosszúsága picit nagyobb, mint a kicsiké, és jó széles, hogy elférjenek rajta a pici rudak. Nem túl vastagon megkenjük a kókuszos krémmel. Rátesszük a rudakat, a közökbe és a tetejükre is kenünk a krémből. Végül felcsavarjuk. Alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőszekrényben tároljuk, ha jól lehűlt, szépen lehet majd szeletelni.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.