Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Húsvét

Ezzel az egyszerű trükkel olyan káprázatos lesz a keksztekercs, hogy mindenki elkéri majd a receptjét

Nem csak karácsonykor, húsvétkor is nagy sláger a keksztekercs vagy kókusztekecs - ki, hogyan ismeri. Ez a süti azért csodálatos, mert egyrészt mindenki szereti, másrészt egyszerűen elkészíthető, harmadrészt ezzel a csavarral egészen különleges köntösbe öltöztethető, és ünnepivé varázsolható ez az klasszikus kedvenc!

A húsvéti vendégváró asztalok elmaradhatatlan része a kókuszos keksztekercs. Egyszerűen, sütés nélkül készíthető, mindenhol könnyen beszerezhető, olcsó alapanyagokból, kiadós, mutatós és nagyon-nagyon finom. Mi most egy kicsit megbolondítottuk egy különleges formázással és némi meggybefőttel.

Különleges meggyes keksztekercs nemcsak húsvétra (Vidék Íze magazin)
Különleges meggyes keksztekercs nemcsak húsvétra (Vidék Íze magazin)

A Meggyes keksztekercs hozzávalói

A tésztához:

  • 50 dkg darált keksz
  • 3-4 ek. kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 4 ek. feketekávé
  • tej
  • 10 dkg kókuszreszelék a szóráshoz

A krémhez:

  • 30 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

A töltelékhez:

  • magozott meggybefőtt

Elkészítése:

  1. Először a kókuszos krémet készítjük el. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, belekeverünk 10 dkg kókuszreszeléket.
  2. A kekszes alaphoz a hozzávalókat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjunk, majd három egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk.
  3. A kicsi tésztákat átlátszó fólián egyforma nagyságú téglalappá nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük vékonyan kókuszos krémmel, és szorosan kirakjuk a meggyszemekkel. Felcsavarjuk, így kapunk három vékony rudat. Levágjuk a végeket, és a rudacskákat pontosan egyformára szabjuk.
  4. A nagy tésztából átlátszó fólián nyújtunk egy akkora téglalapot, amelynek a hosszúsága picit nagyobb, mint a kicsiké, és jó széles, hogy elférjenek rajta a pici rudak. Nem túl vastagon megkenjük a kókuszos krémmel. Rátesszük a rudakat, a közökbe és a tetejükre is kenünk a krémből. Végül felcsavarjuk. Alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőszekrényben tároljuk, ha jól lehűlt, szépen lehet majd szeletelni.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.