Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Húsvét

Ezzel az egyszerű trükkel olyan káprázatos lesz a keksztekercs, hogy mindenki elkéri majd a receptjét

Nem csak karácsonykor, húsvétkor is nagy sláger a keksztekercs vagy kókusztekecs - ki, hogyan ismeri. Ez a süti azért csodálatos, mert egyrészt mindenki szereti, másrészt egyszerűen elkészíthető, harmadrészt ezzel a csavarral egészen különleges köntösbe öltöztethető, és ünnepivé varázsolható ez az klasszikus kedvenc!

A húsvéti vendégváró asztalok elmaradhatatlan része a kókuszos keksztekercs. Egyszerűen, sütés nélkül készíthető, mindenhol könnyen beszerezhető, olcsó alapanyagokból, kiadós, mutatós és nagyon-nagyon finom. Mi most egy kicsit megbolondítottuk egy különleges formázással és némi meggybefőttel.

Különleges meggyes keksztekercs nemcsak húsvétra (Vidék Íze magazin)
Különleges meggyes keksztekercs nemcsak húsvétra (Vidék Íze magazin)

A Meggyes keksztekercs hozzávalói

A tésztához:

  • 50 dkg darált keksz
  • 3-4 ek. kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 4 ek. feketekávé
  • tej
  • 10 dkg kókuszreszelék a szóráshoz

A krémhez:

  • 30 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

A töltelékhez:

  • magozott meggybefőtt

Elkészítése:

  1. Először a kókuszos krémet készítjük el. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, belekeverünk 10 dkg kókuszreszeléket.
  2. A kekszes alaphoz a hozzávalókat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjunk, majd három egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk.
  3. A kicsi tésztákat átlátszó fólián egyforma nagyságú téglalappá nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük vékonyan kókuszos krémmel, és szorosan kirakjuk a meggyszemekkel. Felcsavarjuk, így kapunk három vékony rudat. Levágjuk a végeket, és a rudacskákat pontosan egyformára szabjuk.
  4. A nagy tésztából átlátszó fólián nyújtunk egy akkora téglalapot, amelynek a hosszúsága picit nagyobb, mint a kicsiké, és jó széles, hogy elférjenek rajta a pici rudak. Nem túl vastagon megkenjük a kókuszos krémmel. Rátesszük a rudakat, a közökbe és a tetejükre is kenünk a krémből. Végül felcsavarjuk. Alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőszekrényben tároljuk, ha jól lehűlt, szépen lehet majd szeletelni.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.