Kozáksapka recept
Kozáksapka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Édességből sosem elég húsvétkor. Éppen ezért a különféle kelt tészták és krémes sütik mellé készíthetsz még egy egyszerű vajas kekszet is, ami lezárt dobozban, hűvös helyen akár 2 hétig is eláll. Pontosabban fogalmazva elállna, hiszen amint a gyerekek megkóstolják, pillanatok alatt elfogy majd.

Amennyiben nyuszis csokis kekszet sütsz húsvétra, akkor ne csak a végeredményt mutasd meg a gyerekeknek, hanem őket is nyugodtan vond be az édesség elkészítésébe. Bízd rájuk bátran a süteménynyomda kezelését, de az utolsó fázisban is besegíthetnek: belemárthatják a csokimázba a már kihűlt kekszeket. Nézzük is, hogyan készül a Vidék íze magazin remek receptje alapján ez a nyuszis édesség.

Ki tudna ellenállni ennek a húsvéti keksznek? A gyerekek egészen biztosan nem / Fotó: Vidék íze magazin
Ki tudna ellenállni ennek a húsvéti keksznek? A gyerekek egészen biztosan nem / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a recept!

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg puha vaj
  • 13 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 nagy tojás
  • kb. 20 dkg csoki a bevonáshoz

Elkészítés:

  1. Habosra keverjük a puha vajat a kétféle cukorral, a csipet sóval és az egész tojással. Hozzákeverjük a lisztet, deszkára borítjuk, átgyúrjuk. A tészta kicsit ragacsos még ilyenkor, ezért adhatunk hozzá 1-2 deka lisztet.
  2. Cipót formázunk a masszából, és hagyjuk pár percig pihenni a deszkán. Utána vékonyra nyújtjuk, és egyforma téglalapokra vágjuk. Süteménynyomdával rányomjuk a mintát.
  3. Sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt világosra sütjük. Ha teljesen kihűlt, megolvasztjuk a csokit, és belemártjuk a kekszek sima oldalát.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.