Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Édességből sosem elég húsvétkor. Éppen ezért a különféle kelt tészták és krémes sütik mellé készíthetsz még egy egyszerű vajas kekszet is, ami lezárt dobozban, hűvös helyen akár 2 hétig is eláll. Pontosabban fogalmazva elállna, hiszen amint a gyerekek megkóstolják, pillanatok alatt elfogy majd.

Amennyiben nyuszis csokis kekszet sütsz húsvétra, akkor ne csak a végeredményt mutasd meg a gyerekeknek, hanem őket is nyugodtan vond be az édesség elkészítésébe. Bízd rájuk bátran a süteménynyomda kezelését, de az utolsó fázisban is besegíthetnek: belemárthatják a csokimázba a már kihűlt kekszeket. Nézzük is, hogyan készül a Vidék íze magazin remek receptje alapján ez a nyuszis édesség.

Ki tudna ellenállni ennek a húsvéti keksznek? A gyerekek egészen biztosan nem / Fotó: Vidék íze magazin
Ki tudna ellenállni ennek a húsvéti keksznek? A gyerekek egészen biztosan nem / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a recept!

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg puha vaj
  • 13 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 nagy tojás
  • kb. 20 dkg csoki a bevonáshoz

Elkészítés:

  1. Habosra keverjük a puha vajat a kétféle cukorral, a csipet sóval és az egész tojással. Hozzákeverjük a lisztet, deszkára borítjuk, átgyúrjuk. A tészta kicsit ragacsos még ilyenkor, ezért adhatunk hozzá 1-2 deka lisztet.
  2. Cipót formázunk a masszából, és hagyjuk pár percig pihenni a deszkán. Utána vékonyra nyújtjuk, és egyforma téglalapokra vágjuk. Süteménynyomdával rányomjuk a mintát.
  3. Sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt világosra sütjük. Ha teljesen kihűlt, megolvasztjuk a csokit, és belemártjuk a kekszek sima oldalát.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.