Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Puncstorta  recept
Puncstorta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Húsvét

Rántott tojás? Ez aztán a különleges húsvéti fogás

Rántott tojás / Fotó: Vidék íze magazin
Bár hagyományosan keményre főtt tojást kínálunk a sonka és a kalács mellé, de miért is ne ránthatnánk ki a húsvét egyik főszereplőjét, hiszen már úgyis megfőztük. A rántott tojás elkészítésének első lépése ugyanis éppen a főzés.

Ha idén a főtt tojásokkal is szeretnéd elkápráztatni a vendégeket, no meg az éhesen érkező locsolókat, akkor kínáld őket rántott változattal. Első pillantásra fel sem ismerik majd, milyen ételt raktál eléjük. Ezért rögtön indíthatod a lakomát egy találós kérdéssel: „Szerinted mi van a tányéron?” A Vidék íze magazin alábbi receptjéből ki is derül a válasz.

Kápráztasd el a locsolókat rántott tojással / Fotó: Vidék íze magazin
Kápráztasd el a locsolókat rántott tojással / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin különleges receptje a rántott tojáshoz.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • torma
  • snidling
  • liszt, tojás és morzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez
  • bors

Elkészítés:

  1. Sós vízben keményre főzzük a tojásokat. Hideg víz alatt leöblítjük, meghámozzuk. Hosszában kettévágjuk.
  2. A tojások sárgáját egy tálba kaparjuk.
  3. A fehérjéket a szokásos módon (liszt, tojás, morzsa) panírozzuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
  4. A tojások sárgáját szitán áttörjük, ízesítjük. Habzsákba rakjuk és beletöltjük a rántott fél tojásokba.

Borítókép: Vidék íze magazin


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.