Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus grízgaluska leves
Babgulyás
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
Vadas marha
Körömpörkölt csülökkel
Dödölle - az eredeti recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos
Zsemlegombóc
Dubarry-csirkemell
Epres blondie
Csupacsokis brownie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Alapételek

Ezekre figyelj, hogy tökéletes legyen a nokedli

Így készíthettek tökéletes galuskát
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni. Eláruljuk, mikre figyelj, hogy hibátlan köretet tálalhass a csirkepaprikás mellé.

A bevált nokedlirecept nemhogy tájegységenként, de háztartásonként is eltérő lehet. Van azonban néhány fontos szempont, amit ha betartunk, nem kell aggódnunk a végeredmény minőségét illetően. Hasznos tippek következnek!

Nokedli, a csirkepaprikás kedvenc körete  (Fotó: Shutterstock)
Nokedli, a csirkepaprikás kedvenc körete (Fotó: Shutterstock)

Nokedlifőzés – TOp 3 Tipp

1. Figyelj az arányokra!
A nokedli tésztáját csupán néhány hozzávaló alkotja, azonban ezek mennyisége, illetve aránya nem mindegy. Általánosságban arra érdemes figyelni, hogy 30 dkg liszthez 1 db tojást adjunk, és ha a liszt mennyisége változik, akkor azzal arányosan növeljük a hozzáadott tojások számát.

2. Friss tésztát használj!
Az előre bekevert nokedli elsőre jó ötletnek tűnhet, mégsem ajánljuk. Állás közben ugyanis a tészta megkeményedik, és kifőzve is az marad, ráadásul nehezebb lesz szaggatni.

3. Gyorsan dolgozz!
A frissen bekevert tésztát bő, forró sós vízbe kell szaggatni, úgy, hogy a nokedliszaggatót is többször bevizezed, így ugyanis nem tapad rá a tészta.
Emellett érdemes egyszerre kisebb adagokat kifőzni, mert a galuskák rövid idő alatt a felszínre jönnek, és ekkor ki is kell venni őket. Ha az elsők elkészültekor még szagatod a tésztát, azok szétfőnek, sőt, össze is tapadhatnak a vízbe frissen bekerültekkel.

Kedvencünk, a tojásos nokedli receptje >>>

A tojásos nokedli fejes salátával az igazi (Fotó: Mindmegette)
A tojásos nokedli fejes salátával az igazi (Fotó: Mindmegette)

Te leöblíted?

Arról, hogy a kifőtt nokedlit leöblítsük-e, vagy sem, megoszlanak a vélemények. Öblítés nélkül a galuska kissé ragacsos lesz. Ezért sokan átmossák, így viszont nehezebben tapad meg a felületén a szósz, csakúgy, mint a tészta esetében.

Egy dolog viszont biztos: érdemes – az étel jellegétől függően – némi felforrósított sertés- vagy libazsírban vagy vajban átforgatni a kifőtt galuskát.

(Borítókép: Shutterstock)


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.