Természetesen nem feltétlenül kell ennek így lennie, vannak fifikás háziasszonyok és aszkéta családok, de azért a karácsony érkeztéig van idő, hogy különféle finom aprósüteményeket, kekszeket készítsünk és kóstoljunk.
A mézeskalács az ünnep legkedveltebb aprósüteménye, melyhez kétség sem fér. Nem is kell a kekszbe harapni, az illata, a formája, a díszei mind-mind azt üzenik az agyunknak: igen, elérkezett a karácsony. Mézeskalácsból minden családnak van egy tuti receptje, de sok esetben nem is a puhaságon van a hangsúly, hanem a szuper – a család legifjabb tagjai által készített – díszítésen.
A hókifli titka nagyjából ugyanaz, mint a mézeskalácsé, néhány nap után porhanyóssá és ellenállhatatlanul finommá válik. Elkészítése macerásabb, mint azt az alapanyaglista sejtetni engedi, jól összeállított omlós tésztára és rutinos kézre van hozzá szükség.
A vajas keksz jó alapja lehet bármilyen kiszúróformával, sütipecséttel készített finomságnak. A liszt egy részt kiválthatjuk csonthéjasokkal, fűszerezhetjük kedvünk szerint és bizony a vajas keksz is meghálálja, ha néhány napnyi önmegtartóztatásra bírjuk a környezetünket.
Az omlós tésztában megbújó szilva- vagy baracklekvár ellenállhatatlanná teszi ezt a süteményt. A klasszikus linzer omlós falatokba zárva. Elkészítése kissé pepecs, de rengeteg elismerő, morzsáló hümmögés gyűjthető be vele. Szintén sokáig eláll, ha kellően el van dugva.
Ma már ritkán kerül a fára, de a mézeskalácshoz hasonlóan ez a falatnyi édes, ropogós hab is az ünnepi kínálat szerves részét képezi. Forró csokoládéhoz, kávés italokhoz ideális kísérő a habcsók.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.