A legtöbb család ünnepi menüjében halászlé, húsleves vagy valamilyen krémleves szerepel. A karácsonyi menüt ugyanakkor húsmentesen is készíthetjük. Valójában nagyon egyszerű a feladat, hiszen csupán arra kell odafigyelni, hogy ne csontlevessel vagy húsleves alaplével engedd fel a levest, hanem zöldségalapokat használj. Továbbá a klasszikus borleves is tökéletes választás lehet!
A népszerű karácsonyi főételek általában pulykával, hallal vagy báránnyal készülnek, de rengetegen tesznek az ünnepi asztalra töltött káposztát is sertéshússal. Utóbbiból könnyen készíthetsz vegetáriánus változatot, de a tepsiben sült zöldségek és a töltött zöldségek is tökéletesen illenek az ünnep hangulatához.
Cikkünkben ehhez adunk ötleteket. Íme.
Válogatásunkban egy 6 fogásos karácsonyi menüsort állítottunk össze húsmentes változatban. Nem mellesleg, ezek a fogások legalább olyan finomak, mint a hagyományos, hússal készült ünnepi ételek. Próbáljátok ki, nagyon jó szívvel ajánljuk valamennyit!
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.