Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Karácsony

Elárulták, mit esznek karácsonykor a szentkúti ferences szerzetesek

Ezek a szentkúti ferences szerzetesek kedvenc ünnepi ételei
Kiderült, melyek a szerzetesek kedvenc ünnepi ételei, amelyek fel is kerültek a katolikus nemzeti kegyhely éttermének étlapjára. A ferencesek ihlette leves, főétel és desszert csak decemberben szerepel a menüsoron, viszont a Szerzetesek titka nevű palóc fogás, amely a Geofood védjegyet is megkapta, az ünnepek után is fennmarad az étlapon.

Különleges ételekkel bővült a mátraverebély-szentkúti Szent Jakab étterem kínálata: az ünnepi időszakra felkerültek a helyi ferences szerzetesek kedvenc ételei.

A sütőtökkrémleves, amely a Remeték eledele nevet kapta
A sütőtökkrémleves, amely a Remeték eledele nevet kapta

Egy sütőtökkrémleves, amely a Remeték eledele nevet kapta, egy aszalt szilvával és sajttal töltött pulykamell, édesburgonyapürével, amelyet ferencesek kedvence névre kereszteltek és egy mákos guba, ahogy Szentkúton szeretik fantázianévvel.

Aszalt szilvával és sajttal töltött pulykamell, édesburgonyapürével, amelyet ferencesek kedvence névre kereszteltek
Aszalt szilvával és sajttal töltött pulykamell, édesburgonyapürével, amelyet ferencesek kedvence névre kereszteltek

Négy ferences szerzetes él és teljesít szolgálatot a Mária-kegyhelyen, akik a régi szokás szerint advent alatt tartják a böjtöt, de a vendégeknek elárulták kedvenc ételeiket, s ezek év végéig fel is kerültek az étlapra.

Íme a mákos guba, ahogy Szentkúton szeretik
Íme a mákos guba, ahogy Szentkúton szeretik

Az említett finomságok mellett ott szerepel még az étlapon a Novohrad-Nógrád Geoparktól Geofood védjegyet is elnyert Szerzetesek titka is, amelynek alapanyagai 60%-ban helyi termelőktől származnak. Ez az étel egész évben elérhető a vendégek számára. A fűszeres, kolbászos, gombás raguval töltött tócsni, házi készítésű savanyúsággal tálalva már most a vendégek egyik kedvence.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.