Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Van az úgy, hogy az adventi időszak kicsit zűrösebbre sikerül a tervezettnél. Több munka szakad ránk, kevesebb idő jut az előkészületekre, s a karácsonyi menü kapcsán sem érezzük azt, hogy most szeretnénk valami egészen új, a szakácstudásunk határait feszegető finomsággal előrukkolni. Ilyenkor jönnek jól a megszokott, kedvelt alapanyagaink, amikből könnyedén készíthetünk izgalmas és ünnepi menüt.

Nagyszerű, ugyanakkor egyszerű karácsonyi ételeket készíthettek hétköznapi hozzávalók felhasználásával. Miért is kellene hosszú órákat vagy akár napokat a konyhában tölteni a karácsonyi menü összeállításával? Mutatjuk a legjobb tippeket, ötleteket, hogy időt, energiát és persze pénzt spórolhassatok. Úgy készíthettek csodás ételsort, hogy az nem megy az ünnep rovására. Sőt! Ezekkel a receptekkel csak nyerhettek! Íme.

Karácsonyi menü: aszalt szilva leves

Az aszalt szilva ideálid karácsonyi alapanyag. Egyrészt jó helyen van a szilvás, tejszínes krémlevesben, amit könnyen előkészíthetünk az ünnepi vacsora előtt, vagy akár egy nappal korábban is, és az elkészítése során a legnagyobb erőkifejtést a botmixer elmosása jelenti. Másrészt az aszalt szilva kitűnő helyet foglal el a pulykás főételben, ahogyan számos desszertbe is könnyen belekomponálható.

Aszalt szilva leves recept >>>

Karácsonyi menü hétköznapi hozzávalókból: aszalt szilva leves
Karácsonyi menü hétköznapi hozzávalókból: aszalt szilva leves

Karácsonyi menü Előétel: krémsajtos mártogatós

Ha van egy doboznyi krémsajt a hűtőben, akkor már rengeteg előételt készíthetünk. A natúr krémsajtot keverhetjük friss fűszerekkel, adhatunk hozzá lazacmorzsát, ízesíthetjük egy kis mustárral, törhetünk bele kemény tojást, a végeredmény így is, úgy is egy jóízű, izgalmas kence lesz, amit kevés friss zöldséggel körítve kínálhatunk, friss kiflikarikán, szeletnyi pirítóson vagy épp svéd kenyéren tálalva.

Krémsajtos vendégváró mártogatós >>>

Karácsonyi menü főétele: baconbe göngyölt pulyka

A pulykával nem lehet mellélőni. Jól bírja a fagyasztást, így könnyű vele tervezni, az ünnepet megelőzően, korán beszerezhető. A pulykát nem feltétlen kell egybe sütni, tökéletesen megteszi egy nagyobb darab mell, amit süthetünk egyben, szalonnával borítva vagy épp tűzdelve, de szilvával, aszalt barackkal göngyölt változata is méltán népszerű. A pulykahús azért is hasznos, mert ha leveses a családunk, akkor nagyon könnyen varázsolhatunk belőle egy jó ragulevest, de tartalmas ragukat is készíthetünk belőle.

Baconbe göngyölt pulykamell >>>

Karácsonyi menü hétköznapi hozzávalókból: göngyölt pulykamell
Karácsonyi menü hétköznapi hozzávalókból: göngyölt pulykamell

Karácsonyi menü Körete: majonézes krumplisaláta

A krumpli hűséges és kitartó partnerünk, s bizony az ünnepi asztalon is könnyedén megállja a helyét. A vajjal, tejjel vagy tejszínnel gazdagított, szerecsendióval, esetleg fehér borssal fűszerezett krumplipürének senki nem tud ellenállni, de a krumpliból elkészíthetjük Jamie Oliver legendás sült krumpliját is vagy a franciák kedvenc ételét, a tejszínes rakott krumplit, azaz a gratin dauphinois-t.

Majonézes krumplisaláta >>>

Karácsonyi menü desszertje: mákos guba

A mákos guba a legegyszerűbb klasszikus, amit mindenki szeret és alapvetően tej, méz, kifli és mák kell hozzá. Sokan csak egyszerűen összeállítják, de az az igazi, ha a mákot kicsit felfőzzük a tejben és a meglocsolt kiflidarabokat egy kis időre betoljuk a sütőbe, hogy finom, ragacsos, ropogós egésszé álljon össze. Ha valamilyen oknál fogva a mákot nem szeretné a család, akkor nyugodtan készülhet dióval vagy pirított török mogyoróval is. Friss tejszínhabbal, vaníliaszósszal vagy pudinggal kísérve az ünnepi vacsora tökéletes zárása ez a fenséges desszert.

Mákos guba recept >>>

Karácsonyi menü hétköznapi hozzávalókból: mákos guba
Karácsonyi menü hétköznapi hozzávalókból: mákos guba

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.