Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Karácsony

Karácsonyi menü villámgyorsan: így készíts el 5 fogást 1 óra alatt!

vajas lazac
Régi sztereotípia, hogy csak az az étel jó, ami hosszan készül. Egyesek azért voksolnak a pacalra és a rántott borjúlábra, mert legalább 5 órát kell a tűzhely mellett állni. De akár egy ötfogásos ünnepi menü is összedobható 1 óra alatt - és ezt nem is kell a többiek orrára kötni.
Avokádókrém

Hozzávalók 4 személyre:

2-3 érett avokádó
1 citrom leve
2 gerezd fokhagyma
fél vöröshagyma
2 paradicsom
csili

bors

Elkészítése: Az avokádókat megmossuk és meghámozzuk (nagy magját eltávolítjuk), utána egy tálban villával összetörjük. Hozzáadjuk a citrom levét és az apróra vágott hagymát. A fokhagymát belenyomjuk. A paradicsomot meghámozzuk, nagyon apróra vágjuk, majd hozzákeverjük. Ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel. A kész krémet 10-15 percre érdemes hűtőbe tenni, hogy ízletesebb legyen. Pirítóssal vagy kenyérrel fogyasztjuk.

Még több avokádókrém recept >>>
Füstöltsajt-krémleves

Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál finomliszt
8 dl víz
1,5 húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió és őrölt bors
4 tojássárgája
4 vékony szelet kenyér

Elkészítése: A vajat lábasban felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal kínáljuk.

Lazac egyszerűen, de nagyszerűen

Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé

fehérbors
vaj

Elkészítés: A besózott és borsozott lazacszeleteket kivajazott sütőlapra tesszük, a tetejére is teszünk egy kiskanálnyi vajat, és felforrósított grillsütőben 4-5 percig sütjük.

Rengeteg lazac recept >>>
Bazsalikomos krumplipüré

Hozzávalók 4 személyre:
75 dkg burgonya
2 csokor bazsalikom
1,5 dl tej
1 dl tejszín

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, összevágjuk, és sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, leveleit lecsipkedjük, és apróra vágjuk. A tej felébe beleszórjuk a bazsalikomot, és bormixerrel péppé keverjük. A krumplit leszűrjük, azonnal áttörjük. A maradék tejet és a tejszínt felforraljuk, és belekeverjük a pürébe. Végül beledolgozzuk a bazsalikompürét, sóval, borssal ízesítjük.

Krumplipüré recept >>>
Francia csokoládékrém

Hozzávalók:
20 dkg keserű csokoládé (minél feketébb, annál jobb),
4 tojás
2 evőkanál tejszín
1 vaníliás cukor

Elkészítése: Gőz felett, alacsony tűznél olvasszuk fel a kockákra tört csokoládét. Amikor már krémes, adjuk hozzá a tejszínt, majd húzzuk le a tűzről. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgákat keverjük a meleg csokoládéhoz. A fehérjéket verjük fel, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is, majd óvatosan keverjük a habot a csokoládémasszába. Öntsük üvegtálba vagy kisebb poharakba, hűtsük le, majd tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.

CSOKIHAB, CSOKIMOUSSE RECEPTEK >>>
KARÁCSONYI MENÜ: 16 ÜNNEPI FŐÉTEL A WELLINGTONTÓL A TÖLTÖTT KÁPOSZTÁIG >>>
KARÁCSONYI MENÜ: 13 SZUPER HALÁSZLÉ A BAJAITÓL A SZEGEDIIG >>>
OLCSÓ, DE LENYŰGÖZŐ KARÁCSONYI MENÜ >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.