Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A karácsonyi vendéglátás egyik sarkalatos pontja, hogy a vendéglátó és a vendég is jól érezze magát, jusson idő a beszélgetésre, az ajándékbontásra, s ne a vendégváró falatok, a vacsora elkészítésével menjenek el az értékes percek. A különféle hidegtálakkal ez a probléma könnyedén áthidalható, hiszen a hidegtálra szánt fogások könnyedén és előre elkészíthetők.
Kanapék

Kis átalakítással a klasszikus szendvicseink is ünnepi fogássá nemesedhetnek. A különféle apró falatkákat, kenyérkockákat, kiflikarikákat megpakolhatjuk házilag készített sajtkrémmel, tojáskrémmel, kerülhet rá füstölt nyelv, vékonyra szelt sült kacsamell, jó minőségű sonka, lazacmorzsa vagy épp kaviár. A dekoráció is nagyon fontos, zöld fűszerekkel falatnyi zöldségekkel, gyümölcsökkel ízesíthetjük és dekorálhatjuk a katona méretű kanapéinkat. Ha nagyon sok időnk és energiánk akad az ünnepek táján, akkor pici bliniket is süthetünk és erre ültethetjük a különféle feltéteket.

Saláták

A hidegtálak megkerülhetetlen elemei a saláták. A tartalmasabb, általában majonézzel átforgatott saláta lehet a klasszikusnak számító francia saláta, amit - a kedvenc finomfőzeléknek való zöldségek mellett - a roppanós uborka, s az édes alma tesz teljessé. Készíthetünk még svéd gombasalátát vagy bármilyen, a társaság ízlésének megfelelő hideg tésztasalátával is előrukkolhatunk.

Töltött tojások

Egy tartalmas hidegtálról se a tormakrémes sonkatekercs, se a kaszinótojás nem hiányozhat. Ha nem szeretnénk a tojásokat a klasszikus vonalat követve, zselírozott majonézzel bevonni, akkor természetesen azok nélkül is kínálhatjuk. Nagyon mutatós lesz a töltött tojás, ha nem kanállal ültetjük bele a besamellel kikevert sárgáját, vagy bármilyen más tölteléket, hanem habzsák segítségével töltjük meg a tojáskelyhünket. A töltött tojásba kerülhet bármilyen krém, majonézzel, natúr vagy fűszerezett sajtkrémmel elkevert főtt zöldség, sonka vagy épp konzerv hal, de az is jó, ha fűszeres friss sajttal vagy túróval gazdagítjuk.

Karácsonyi receptek >>>
MIKOR KÉSZÍTSD EL ÉS HOL TÁROLD? SÜTÉSI ÜTEMTERV KARÁCSONYRA >>>
10 HASZNOS TIPP KEZDŐKNEK A KARÁCSONYI SÜTÉSHEZ >>>
A 3 LEGJOBB ÜNNEPI ITAL, AMIT KARÁCSONYKOR ELKÉSZÍTHETSZ! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.