A mikulás és karácsonyfás habcsókok rendkívül mutatósak egy nagy tálba helyezve, de akár fonalra fűzve az ablak vagy a karácsonyfa dísze is lehet. Persze esélyesebb, hogy percek alatt a pocakban landol az édes finomság.
Hozzávalók:
1. A cukrot a tojásfehérjével keményedésig verjük.
2. Hozzáadjuk a választott aromát.
3. Az ételfestékkel tovább verjük még pár percig.
4. Habzsákba vagy krémnyomóba töltjük a keveréket. Érdemes cakkos szájú csövet illeszteni a habzsákhoz a valósághű eredményért.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe körkörös mozdulatokkal nyomjuk, formázzuk a kis habcsók fenyőket.
6. A 95 fokra melegített sütőben 120 percig sütjük az édességet.
7. Hagyjuk a nyitott ajtajú sütőben kihűlni a sütiket, így nem repedezik meg a habcsók.
8. A cukormáznyomóból (ragasztóul szolgálnak) kis pöttyöket viszünk fel a kész fákra. Ehhez illesztjük a dekorgyöngyöket. A marcipánt/fondant kinyújtjuk és sütiszúróval csillagokat készítünk a habcsókfa tetejére.
Hozzávalók:
1. A cukrot a tojásfehérjével keményedésig verjük.
2. A kapott keveréket 4 tálkába szétosztjuk.
3. Az egyiket piros festékkel verjük tovább, a másikat zölddel, a harmadikat kevés narancssárga ételfestékkel. A negyedik fehér marad.
4. 4 habzsákba adagoljuk a 4 színű habcsók krémet, majd a videón látott módon télapót és karácsonyfát formázunk a sütőpapírral bélelt tepsiben.
5. 110 fokra előmelegített sütőben 70 percig sütjük a habcsókot.
Hozzávalók:
1.A cukrot a tojásfehérjével keményedésig verjük.
2. A kapott keveréket 2 tálkába szétosztjuk úgy, hogy az egyikbe a krém háromnegyede kerüljön.
3. A nagyobb tál tartalmát piros ételfestékkel verjük tovább, a másik fehér marad.
4. Szélesebb szájú habzsákba töltjük a krémeket. A pirossal kis kúpokat formázunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe (nem baj, ha megdőlnek), a fehér krémből pedig sapkabojtokat nyomunk a kupacok tetejére.
5. 120 fokra előmelegített sütőben 75 percig sütjük a habcsókot.
6. A kihűlt sapkák alját fehér cukormázba nyomjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.