Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Karácsony

Mikulásváró habcsók - receptek és praktikák!

Mikulásváró habcsók - receptek és praktikák!
Így készíts télapós édességet pofonegyszerűen, akár kisgyerekkel együtt is.

A mikulás és karácsonyfás habcsókok rendkívül mutatósak egy nagy tálba helyezve, de akár fonalra fűzve az ablak vagy a karácsonyfa dísze is lehet. Persze esélyesebb, hogy percek alatt a pocakban landol az édes finomság.

Karácsonyfa

Hozzávalók:

  • 8 tojás fehérje
  • kétszer annyi cukor, mint a fehérje súlya
  • Kávéskanál mandula vagy vanília aroma
  • zöld ételszínezék
  • dekorgyöngy, kész tubusos cukormáz, nyújtható marcipán vagy fondant a díszítéshez

1. A cukrot a tojásfehérjével keményedésig verjük.
2. Hozzáadjuk a választott aromát.
3. Az ételfestékkel tovább verjük még pár percig.
4. Habzsákba vagy krémnyomóba töltjük a keveréket. Érdemes cakkos szájú csövet illeszteni a habzsákhoz a valósághű eredményért.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe körkörös mozdulatokkal nyomjuk, formázzuk a kis habcsók fenyőket.
6. A 95 fokra melegített sütőben 120 percig sütjük az édességet.
7. Hagyjuk a nyitott ajtajú sütőben kihűlni a sütiket, így nem repedezik meg a habcsók.
8. A cukormáznyomóból (ragasztóul szolgálnak) kis pöttyöket viszünk fel a kész fákra. Ehhez illesztjük a dekorgyöngyöket. A marcipánt/fondant kinyújtjuk és sütiszúróval csillagokat készítünk a habcsókfa tetejére.

2. Lapos mikulás és karácsonyfa

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás fehérje
  • piros, narancssárga és zöld ételszínezék

1. A cukrot a tojásfehérjével keményedésig verjük.
2. A kapott keveréket 4 tálkába szétosztjuk.
3. Az egyiket piros festékkel verjük tovább, a másikat zölddel, a harmadikat kevés narancssárga ételfestékkel. A negyedik fehér marad.
4. 4 habzsákba adagoljuk a 4 színű habcsók krémet, majd a videón látott módon télapót és karácsonyfát formázunk a sütőpapírral bélelt tepsiben.
5. 110 fokra előmelegített sütőben 70 percig sütjük a habcsókot.

3. Mikulássapka

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás fehérje
  • piros ételszínezék

1.A cukrot a tojásfehérjével keményedésig verjük.
2. A kapott keveréket 2 tálkába szétosztjuk úgy, hogy az egyikbe a krém háromnegyede kerüljön.
3. A nagyobb tál tartalmát piros ételfestékkel verjük tovább, a másik fehér marad.
4. Szélesebb szájú habzsákba töltjük a krémeket. A pirossal kis kúpokat formázunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe (nem baj, ha megdőlnek), a fehér krémből pedig sapkabojtokat nyomunk a kupacok tetejére.
5. 120 fokra előmelegített sütőben 75 percig sütjük a habcsókot.
6. A kihűlt sapkák alját fehér cukormázba nyomjuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.