Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mákos guba  recept
Mákos guba
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Karácsony

Hiányzik a karácsonyi menüből egy kis sós rágcsa? Készíts különleges omlós diós rudacskákat!

Mindjárt megérkeznek a vendégek, és nincs rágcsálnivaló finomság? Mutatunk egy nagyon egyszerű, mégis különleges sós süteményt, amit szinte biztosan el tudsz még készíteni és garantáltan ízleni fog mindenkinek.

Nem sikerült a sajtos pogácsa, esetleg kevésnek ítéled a sós aprósütiket? Vagy egyszerűen csak elfeledkeztél arról, hogy a sok édesség mellett sóssal is készülj? Bárkivel előfordul, ne aggódj! Ha van még kedved és kb. másfél szabad órád, érdemes összedobni ezt az igazán különleges ropogtatnivalót, ahol a diót némi sóval bolondítjuk meg. A végredmény pedig? Mennyei!

Az omlós diós rudacskákat imádni fogják a vendégek / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Az omlós diós rudacskákat imádni fogják a vendégek / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg fagyos vaj
  • 35 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 ek. só
  • 1 db tojás
  • 10 dkg dió
  • 1-2 ek. tejföl (ha szükséges)

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • csipetnyi só
  • 5 dkg dió

Elkészítése:

  1. A diót durvára vágjuk.
  2. A fagyos vajat összemorzsásítjuk a sütőporral elkevert liszttel és sóval. Összegyúrjuk az egész tojással, és a dióval. Adunk hozzá egy kis tejfölt is, ha szükséges.
  3. Fél centi vastagra nyújtjuk, fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Utána egyforma csíkokra vágjuk, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk 5 dkg felaprított dióval, kicsit bele is nyomkodjuk, végül finoman megsózzuk. Papírral bélelt tepsire rakjuk, és forró sütőben megsütjük.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.