Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Karácsony

Hiányzik a karácsonyi menüből egy kis sós rágcsa? Készíts különleges omlós diós rudacskákat!

Mindjárt megérkeznek a vendégek, és nincs rágcsálnivaló finomság? Mutatunk egy nagyon egyszerű, mégis különleges sós süteményt, amit szinte biztosan el tudsz még készíteni és garantáltan ízleni fog mindenkinek.

Nem sikerült a sajtos pogácsa, esetleg kevésnek ítéled a sós aprósütiket? Vagy egyszerűen csak elfeledkeztél arról, hogy a sok édesség mellett sóssal is készülj? Bárkivel előfordul, ne aggódj! Ha van még kedved és kb. másfél szabad órád, érdemes összedobni ezt az igazán különleges ropogtatnivalót, ahol a diót némi sóval bolondítjuk meg. A végredmény pedig? Mennyei!

Az omlós diós rudacskákat imádni fogják a vendégek / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Az omlós diós rudacskákat imádni fogják a vendégek / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg fagyos vaj
  • 35 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 ek. só
  • 1 db tojás
  • 10 dkg dió
  • 1-2 ek. tejföl (ha szükséges)

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • csipetnyi só
  • 5 dkg dió

Elkészítése:

  1. A diót durvára vágjuk.
  2. A fagyos vajat összemorzsásítjuk a sütőporral elkevert liszttel és sóval. Összegyúrjuk az egész tojással, és a dióval. Adunk hozzá egy kis tejfölt is, ha szükséges.
  3. Fél centi vastagra nyújtjuk, fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Utána egyforma csíkokra vágjuk, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk 5 dkg felaprított dióval, kicsit bele is nyomkodjuk, végül finoman megsózzuk. Papírral bélelt tepsire rakjuk, és forró sütőben megsütjük.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.