A jókedvért
Egy jó erős fekete elűzi a depressziós hangulatot. A napfényhez hasonlóan ugyanis a kávé is megemeli a szervezetben a szerotonin nevű hormon szintjét, ezáltal pedig javítja a közérzetünket. A fekete ital rendszeres fogyasztása esetén esélye sincs az adenozinnak, azaz a rosszkedvért felelős testazonos anyagnak.
Csökkenti a fejfájást
A koffein vérbőséget okoz. Ha megfájdul a fejed, igyál meg 1 csészényi, 1 teáskanál frissen facsart citromlével ízesített kávét.
Viszlát, izomláz!
Egy kemény edzés után 2 csésze kávé, és máris 48%-kal csökkenthető az izomláz! A Georgiai Egyetem (USA) kutatói azt is megállapították, hogy főleg a nőknél működik ez az egyszerű módszer.
Erősíti az idegeket
A kávé remek forrása a B-vitaminok közé tartozó niacinnak, amire azért van szüksége a szervezetnek, mert a segítségével képes energiát nyerni. A niacinhiány mind külsőleg, mind belsőleg megmutatkozik: a bőr szürkés és száraz lesz, mi pedig a szokásosnál ingerültebbé és feszültebbé válunk.
Véd a cukorbajtól
Kutatások alapján feltételezik, hogy a kávéfogyasztókat feleannyira veszélyezteti a 2-es típusú diabétesz kialakulása, mint azokat, akik kerülik az élénkítő italt. Ez valószínűleg a fekete két hatóanyagának, a koffeinnek és a teofillinnek köszönhető: mindkettő serkenti a hasnyálmirigy inzulint termelő sejtjeinek működését.
Az epekő ellensége
A koffein fokozza az epehólyag összehúzódását, az intenzívebb epemozgás pedig megakadályozza a kőképződést.
Rák ellen
A kávéban sok antioxidáns hatású vegyület található, ilyenek például a polifenolok. Ezek semlegesítik az agresszív oxigénmolekulákat (szabad gyökök), így óvják a sejteket a rákot okozó anyagoktól.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.