Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Érdekességek

5 konyhai mítosz, amit igaznak hittél, pedig nem az - 2. rész

Paprika
Szájhagyomány útján terjed, a nagyitól tanultuk, hallottuk a piacon a néniktől... Nem szabad azonban felülni mindennek! Utánajártunk, melyik konyhai mítosz igaz, és melyik az, ami csak mese.

A főzés bármely pontján fűszerezhető az étel

Az időzítés az egyik legfontosabb dolog, ha fűszerezésről van szó. Míg sok amatőr szakács úgy gondolja, bármikor beledobálhat némi fűszernövényt és ízesítőt az éppen készülő ételbe, ez nem így van. Ha random adjuk hozzá az ízesítőket, ez nem teszi lehetővé, hogy komplett ízélményt kapjünk, valamint az esetleges kémiai reakciók sem megfelelő ütemben jönnek létre.

A húst mindenképpen meg kell mosni főzés előtt

A zöldségeket és a gyümölcsöket? Igen. A húst? Nem feltétlenül szükséges, mivel az esetleges baktériumok nem csak a hús felszínén vannak. Azzal, ha alaposan megmosod a húst, valószínűleg csak azt éred el, hogy a bacik a mosogatódba fröcsögnek.

Az élesebb késsel nagyobb valószínűséggel vágod meg magad

Ha úgy gondolod, hogy a konyhai szakértelmed hiányában inkább nem használsz éles késeket, gondold újra a dolgot! Az étel aprításánál egy éles késsel kisebb ellenállába ütközöl kevesebb energiabefektetéssel, így kevésbé valószínű, hogy megcsúszik a kés, és megvágod magad.

ha piros lé szivárog sülthúsból, azt jelenti, nincs megsülve

Tévhit, hogy ha a tányérodon a hús mellett találsz egy kicsi vörös tócsát, az azt jelenti, hogy a hús még nyers. Míg sokan azt felételezik, hogy a húsból szivárgó vörös lé vér, az igazából (jó esetben) mioglobin, az izomszövetben található fehérje, és melegítés hatására így viselkedik.

A paprikában a magjai a legerősebbek

Míg a paprika magjai tűnhetnek az erőspaprika legcsípősebb részének, igazából a magok közelsége a valódi legerősebb részhez, az ami becsapja a nyelved, ugyanis a magokat körülvevő membrán az, ami a legtöbb kapszaicint tartalmazza.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.