Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Leves

Főzni sem kell, mégis isteni: gazpacho, a nyár legjobb zöldséglevese

Gazpacho leves /Fotó: Mindmegette
A gazpacho már csak azért is tuti választás a nyári hónapokban, mert egy pillanatra sem kell hozzá begyújtani a tűzhelyet. Nincs más dolgod, mint összeturmixolni a nyers hozzávalókat, és szinte már kész is vagy. Íme, itt egy szuper recept videóval ehhez a kiválóan krémes és hűsítő leveshez. Élvezzétek ti is.

A spanyolok krémes zöldséglevesének az egyik legfontosabb hozzávalója a paprika és a paradicsom, ugyanis ez a zöldségduó adja a gazpacho savát-borsát. A többi hozzávalóval már csak finomhangoljuk a levest. Ha úgy döntesz, elkészíted ezt a remekművet, akkor a hozzávalók beszerzésénél arra figyelj, hogy érett, lédús paradicsomokat válassz, hiszen ahogyan azt korábban is említettük, ez adja meg a gazpacho lelkét.

Nincs más dolgod, mint összeturmixolni a nyers hozzávalókat /Fotó: Mindmegette
Nincs más dolgod, mint összeturmixolni a nyers hozzávalókat /Fotó: Mindmegette

Ennek a méltán híres finomságnak a hazája egyébként Andalúzia, de napjainkban már nemcsak Spanyolországban, hanem szinte az egész világon kedvelt nyári hűsítő. A spanyolok annyira odavannak ezért a levesért, hogy náluk szinte mindenhol kapható. Legyen szó egy étteremről, bárról vagy kávézóról, tuti, hogy megtalálható a gazpacho a kínálatban.

Hozzávalók:

  • 5-6 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 tk. fehérborecet
  • 2 ek. extraszűz olívaolaj
  • bors
  • 1 dl víz
  • 1 szelet kenyér

A GAZPACHO PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>

Elkészítés:

  1. Előkészítjük az alapanyagokat. A paradicsomok végét x alakban bevágjuk, forrásban lévő vízbe rakjuk 1-2 percre, majd szűrőkanál segítségével áttesszük jéghideg vízbe, ezután meghámozzuk, félbevágjuk, ha szükséges, kivágjuk a csumáját, és rusztikus darabokra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, felkockázzuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ezt is nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymát szintén meghámozzuk, félbevágjuk.
  2. Elővesszük a turmixgépet, és ebbe halmozzuk az előkészített hozzávalókat, a paradicsomot, az uborkát, a paprikát, és a hagymákat. Ízesítjük citromlével, és az ecettel, ráöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vizet, majd a tetejére tépkedjük a kenyérszeletet. Ha mindent beleraktunk, lefedjük a turmixgépet, és 5-6 percig erős fokozaton homogénre turmixoljuk a hozzávalókat.
  3. Az elkészült levest akár le is szűrhetjük, vagy hagyhatjuk ebben az állapotában is. Hűtőbe rakjuk 4-5 órára, majd hidegen szervírozzuk.
  4. Ha azonnal szeretnénk fogyasztani, dolgozzunk hideg zöldségekkel, vagy turmixolás előtt adhatunk jégkockát is az alapanyagokhoz.
  5. Ez a spanyol leves a nyár legüdítőbb, legfrissítőbb levesei közé tartozik, könnyen elkészíthető, nem igényel főzést, hosszú ideig friss marad a hűtőben. Tálalhatjuk magában vagy apróra vágott hagymával, paprikával és uborkával, de tehetünk rá pirított kenyérkockát is.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.