Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Húsvét

Meggyes cheesecake húsvéti kalács, aminek lehetetlen ellenállni

cheesecake kalács
A húsvéti fonott kalácsot mindenki imádja, de néha-néha azért jól eshet valami újat is kihozni a klasszikus kelt tésztából. Ez a változat már bőven a sütemény kategóriába esik, és bár nem a sonka mellé javasoljuk, kenyér helyett azt megígérhetem, hogy a család imádni fogja!

Bár, mint a legtöbb kelt tészta, ez is a sütés napján a legfinomabb, másnap még mindig csodás lesz!

Hozzávalók

A kalácstésztához:
30 g friss élesztő
65 g cukor
180 ml tej
1 db egész tojás + 1 tojássárgája
375 g finomliszt
1 csipet só
125 gr vaj
1/2 db citrom reszelt héja
1 db tojás a kenéshez
300 g magozott, fagyasztott meggy

A töltelékhez:
350 g philadelphia krémsajt
1 db tojássárgája
60 g cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

1. Morzsold az élesztőt egy csipet cukorral és kevés liszttel egy tálba, majd öntsd rá a langyos, de 42 foknál nem melegebb tejet. Futtasd fel kb. 30 perc alatt.

2. Keverd a maradék cukrot habosra a tojással és a sárgájával. Öntsd hozzá a megkelt kovászt.

3. Egy mély tálban keverd a lisztet a csipet sóval és a reszelt citromhéjjal össze. Add hozzá a szobahőmérsékletű vajat és az élesztős tojásos keveréket. Gyúrd a tálban míg össze nem áll, majd deszkára borítva még néhány percig. Tedd vissza a tálba, takard le és meleg helyen keleszd kb. 1 órát, míg szépen meg nem emelkedik.

4. Közben keverd a krémsajtot össze a tojássárgával, cukorral, vaníliával és sóval míg homogén masszává nem áll.

5. Olvaszd ki és csepegtesd le a meggyet.

6. Gyúrd össze a megkelt tésztát, majd nyújtsd kb. 1 cm vastag téglalappá. Kend meg a krémsajttal úgy, hogy a szélein hagyj 1-1,5 centit szabadon. Dobáld rá a meggyeket.

7. Kend meg a szabadon hagyott tészta részeket a tojással és tekerd szorosan fel. Ha kész a rolád, tekerd csigavonalban össze. Hagyd állni 30 percig.

HÚSVÉTRA KÖTELEZŐ! OMLÓS, PUHA MAZSOLÁS KALÁCS, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI>>>

NINCS HÚSVÉT KALÁCS NÉLKÜL! ÍGY LESZ TÖKÉLETESEN FINOM ÉS FOSZLÓS AZ ÜNNEPI FONOTT>>>

13 MARADÉKMENTŐ RECEPT, HA VAN MÉG OTTHON HÚSVÉTI KALÁCS, SONKA VAGY FŐTT TOJÁS>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.