Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almát rágtam hajdanán, mert az alma volt a mániám... énekli az Alma együttes, az új kedvencünk. Az almát, mint gyümölcsöt eddig is nagyon szerette az egész család, de most a fent idézett együttes megismerése révén az ALMA szó új értelmet nyert a szótárunkban. :-)

Nem tudom, hány anyuka, apuka, nagymama és nagypapa olvassa a blogomat, de minden gyerekes szülőnek és nagyszülőnek szívből ajánlom az Alma együttes zenéit! Mi Brigiéknél hallottuk őket először, ők ugyanis Heni és Balázska egyik kedvenc zenekara. Ha jól emlékszem, nem is olyan rég fel is tettem egy naplóbejegyzést, amin a gyerekek egy koncertfilmre táncikáltak kézenfogva. Nos, az Alma zenekar koncertje volt az. :-)

Az Alma együttes
Az Alma együttes



A dalaik olyan fülbemászóak, mint Halász Judit vagy Gryllus Vilmos dalai, csak talán még pörgősebbek és sokkal viccesebbek. Nekünk a Mars a Buliba című koncert dvd-jük van meg, amelynek az az érdekessége, hogy fellép rajta a zenekar mentora, Bródy János is, és a színpadon animációs szereplők is megjelennek: ufók, nyuszik, hóemberek és más mesehősök. Dorka teljesen odavan a zenéjükért, és boldogan kiabál, ha feltűnnek a képernyőn: AAALMAAAA

Alma-rajongó gyerekek
Alma-rajongó gyerekek

Brigiék koncertekre is járnak a gyerekekkel, mi azonban még nem voltunk, csak itthon ismerkedtünk a zenekar dalaival. (Erre már azért is szükség volt, mert a Csiribirit rongyosra hallgattuk, és Ká többször jelezte, hogy mást is kéne hallgatnunk, mert észre vette magán, hogy vezetés közben, amikor dolgozni megy, Halász Judit dalokat dudorászik, és ez már a begolyózás első jele...
Jövő szombaton lesz az első olyan Budapesti fellépésük, amire talán el tudunk menni. Úgyhogy szorgalmasan éneklünk mindhárman, és tanuljuk a dalszövegeket. (Nekem az Almamánia a kedvencem...

Új receptekkel ezúttal Éva szolgálhat, én ugyanis gyakorlatilag minden nap friss salátát vagy grillezett zöldségeket és húst sütök, de legjobban a leveles spenótra kaptam rá. Ezt egyszerűen nem tudom megunni... megveszek egy nagy zsákkal, majd otthon letisztítom, alaposan megmosom, és egy fazékban, kevés olíván, pici sóval és fokhagymával megpárolom. Fetával, mozzarellával, tojással, mindenféle sült hússal, de magában, mondjuk egy szál rozsos stanglival is kitűnő.

Friss spenót - amiből még bármi lehet... :-)
Friss spenót - amiből még bármi lehet... :-)

És akkor most jöjjenek Éva remekei!

Töltött libacomb

Hozzávalók: 12 db libacomb, 35 dkg többféle füstölt sonka, 25 dkg aszalt szilva, 2 tojás, 1 fej hagyma,1 csokor petrezselyem, só bors
Elkészítés:
1.) A libacombokat kb 1,5 órán át előfőzzük, majd hagyjuk a levében kihűlni. (A léből később levest készíthetünk.)
2.) A füstölt sonkákat finomra aprítjuk, a kevés olajon megdinsztelt szeletelt hagymát és petrezselymet hozzáadjuk. Elkeverjük a durvára aprított aszalt szilvával és a tojásokkal. A tölteléket a comb bőre alá töltjük és 200 fokos sütőben még 1,5 órát sütjük, majd 20 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.

A 12 lábú liba - a tepsiben :D
A 12 lábú liba - a tepsiben :D


Zöld salátával és burgonyával
Zöld salátával és burgonyával

Gesztenyés rolád

Hozzávalók: 80 g liszt, 20 g étkezési keményítő, 4 tojás fehérje, 1 kiskanál citromlé, 50 g + 50 g + 2 evőkanál porcukor, 8 tojás sárgája
A töltelékhez: 25 dkg édesített és 25 dkg natur gesztenyemassza, 5 evőkanál sárgabarack lekvár, 4 dl habtejszín, 25 dkg csokoládé
Elkészítés:
1.) A piskótalaphoz összekeverjük a lisztet az étkezési keményítővel. A tojásfehérjéket a citromlével, majd 50 gramm porcukorral habbá verjük. A tojássárgákat 50 gramm porcukorral jól kikeverjük, majd beleforgatjuk a lisztet, majd a habot.
2.) Egy 30 x 40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, és 240 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
3.) A megsült tésztát 2 evőkanál porcukorral meghintett sütőpapírra borítjuk és szorosan feltekerjük, majd nedves konyharuhával körbe borítjuk, hagyjuk kihűlni a tésztát.
4.) Ha kihűlt, lekvárral vékonyan megkenjük a piskótát.
5.) A felengedett gesztenyemasszát simára keverjük a habtejszínnel és egyenletesen a lekvárra terítjük, majd szorosan feltekerjük a piskótát.
6.) A csokoládét lobogó víz felett megolvasztjuk, 3 dkg vajjal elkeverjük és a rolád tetejére kenjük.

Gesztenyés rolád
Gesztenyés rolád

... végezetül pedig engedjetek meg egy almás történetet. Nagyon cuki, tetszeni fog!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.