A szezonális étkezés nemcsak egészséges, de olcsó is. A helyben termelt zöldségekben és gyümölcsökben sokkal több a vitamin és az ásványi anyag, mint az üvegházban, külföldön termelteknél, nem beszélve arról, hogy sokkal ízletesebbek is. Mindemellett olcsóak is, ugyanis nem kell ezeket messziről utaztatni, és mivel a szezonjában fogyasztjuk őket, sok is terem belőlük, így már ez önmagában lejjebb viszi az árat.
Habár úgy tűnhet, ősszel és főleg az év utolsó előtti hónapjában már semmit sem ad a természet, ez nincs így. Sőt vannak bizonyos zöldségek, gyümölcsök és termények, melyek ilyenkor is zamatosak, sőt most finomak csak igazán!
Novemberben sokféle zöldből és salátából választhatunk, de gyümölcsöket is ad még a természet, így egy kis odafigyeléssel az ősz végén is színes, ízletes és tartalmas fogásokat tehetünk családunk asztalára.
Novemberben szezonális termények: alma, birsalma, csipkebogyó, dió, gesztenye, gránátalma, fekete berkenye, körte, naspolya, brokkoli, csicsóka, édeskáposzta, endívia, fodros kel, jégsaláta, kelbimbó, kelkáposzta, kínai kel, lila káposzta, mángold, petrezselyem, rukkola, sóska, sütőtök, zeller – olvasható a Maradék nélkül Facebook-oldalán.
Íme néhány remek recept!
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.