Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Ha gyorsan szeretnél valami igazán finomat készíteni, akkor van egy olyan hozzávaló, amit mindenképpen érdemes otthon tartani. És bár az igazi rajongók úgy vélik, hogy a saját készítésű szósz a legfinomabb, az üveges változat is jól jöhet egy gyors ebédhez vagy vacsorához.

Ez a hozzávaló pedig nem más, mint a pesto, ami természetesen nemcsak a tésztákat dobja fel, hanem a húsokat vagy éppen a sült zöldségeket is. Mielőtt felhasználnád az üveges szószt, érdemes tudni, hogy néhány extra összetevőtől ez is sokkal finomabb lehet. Annyi is elég, ha hozzáadsz egy kevés, friss bazsalikomot vagy reszelt parmezánt, sőt néhány csepp olajjal is feldobhatod a pestót. A bazsalikom mellett pedig a kakukkfüvet vagy az oregánót is érdemes kipróbálni, hiszen ezek a fűszerek még izgalmasabbá teszik a pestós ételeket.

Villámgyorsan elkészül és nagyon finom pestós tészta / Fotó: Shutterstock
Villámgyorsan elkészül és nagyon finom pestós tészta / Fotó: Shutterstock

És függetlenül attól, hogy profi szakács valaki, vagy teljesen kezdő, bárki elkészítheti a saját pestóját, hiszen a folyamat rendkívül egyszerű.

Hozzávalók:

  • 4 dkg friss bazsalikomlevél, megmosva és megszárítva
  • 2 dkg parmezán
  • 2 dkg fenyőmag (meg is piríthatjuk)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagyobb edénybe tesszük és botmixerrel pürésítjük.

Ízletesebbek lesznek tőle a pirított zöldségek

Érdemes tudni, hogy a tészták mellett a sült zöldségek is nagyon finomak lesznek a pestótól, amelyek kiváló köretek lehetnek halak vagy szaftos sültek mellé. Ehhez nincs más dolgod, mint az, hogy kiválasztod kedvenc zöldségeidet, megtisztítod, felvágod őket és jól átforgatod a pestóban. Ezután pedig mehet is a serpenyőbe, hogy ízlés szerint megpirítsd az ételt.

Amennyiben kedvet kaptál hozzá, hogy pestós ételt készíts, akkor az alábbiakban ajánlunk néhány kiváló receptet.

PESTÓS TÉSZTA >>>

Pestós tészta
Pestós tészta

PESTÓS CSIRKE - 4 HOZZÁVALÓBÓL >>>

Egyszerű pesztós csirkemell négy hozzávalóból
Egyszerű pesztós csirkemell négy hozzávalóból

PESTÓS LASAGNE >>>

Pestós lasagne recept
Pestós lasagne recept


Elkészítetted valamelyik pestós ételt, esetleg van egy saját, bevált recepted? Mutasd meg nekünk a Főzzünk együtt a Mindmegettével Facebook-csoportban!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.