Csörögefánk recept
Csörögefánk
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Alapételek

Ízletes étel a hó végére: pikáns csirkecombok spenóttal

A csirkés ételek mindig jó választásnak bizonyulnak, akár hétköznap, akár hétvégén készítjük el. Egyszerűek, gyorsak, mégis ízletesek, sokféleképpen variálhatók, és általában mindenki szereti. Ezúttal egy pikáns fűszerezésű verziót mutatunk, íme a recept!

A curry és a gyömbér remekül passzol a csirkehús kevésbé domináns ízéhez, a spenót pedig tökéletesen kiegészíti e remek kombinációt. Mivel az elkészítése nagyjából fél órát vesz igénybe, szuper hétköznapi vacsoraötlet, de a hétvégi asztalon is megállja a helyét egy izgalmas körettel. Próbáljátok ki, mutatjuk a receptet!

A curry, a gyömbér és a spenót a legegyszerűbb ételeket is feldobja /Fotó: Vidék íze magazin
A curry, a gyömbér és a spenót a legegyszerűbb ételeket is feldobja /Fotó: Vidék íze magazin

Currys-gyömbéres csirkecombfilé spenóttal

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecombfilé
  • bors
  • oívaolaj
  • 1 cm gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. currypor
  • 10 dkg friss spenót

Elkészítése:

  1. Két-három darabba vágjuk a kicsontozott combokat, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  2. Egy kevés olívaolajon megfuttatjuk a lereszelt gyömbért és az átnyomott fokhagymát.
  3. Rádobjuk a húst, megszórjuk a curryvel, fedőt teszünk rá, és a saját levében megpároljuk.
  4. Ha már puha a hús, levesszük róla a fedőt, felemeljük a hőfokot. Hozzákeverjük a megtisztított spenótot is, összeforgatjuk, és gyakran keverve már csak annyi ideig sütjük, míg a levelek össze nem esnek.

Tipp: Rizzsel vagy tepsis burgonyával kínálhatjuk a csirkecombokat.

Még több csirkés finomság>>>

Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.