A Budafoki élesztő pékje, Pali szerint a jó bejgli titka nem csak a hozzávalók pontos adagolásában keresendő, hanem azokban a praktikákban, amiket sokan nem tudnak.
A legfontosabb dolog, hogy az elkészített tésztánkat és a forrázott töltelékünket legalább egy éjszakára tegyük be a hűtőbe. Arra is vigyázzunk, hogy a tésztánk ne legyen túl kemény, a töltelék pedig túl folyékony. Ahhoz, hogy a bejglink ne repedjen szét, bizony sokáig kell keleszteni, mert a keletlen tészta könnyen meghasad. A tészta feltekerésénél érdemes arra is figyelni, hogy ne tekerjük túl szorosra, sőt, ami legalább ilyen fontos, hogy a tészta végeket semmiképpen se hajtsuk be! Mielőtt betesszük a sütőbe minél több helyen szurkáljuk meg a tetejét, hogy a gőz tudjon távozni a sütiből.
Pali pék nem csak a karácsonyi bejgli készítésben van otthon, hanem tudja minden élesztőből készült tészta csínját-bínját, amit meg is oszt a Budafoki élesztő Facebook oldalának követőivel, ezzel is népszerűsítve az otthon sütést, ami egyszerre élvezet és egyszerre gondoskodunk vele a családról.
Az idei karácsonykor a rászoruló családokról is gondoskodni szeretne a Budafoki élesztő, hogy az ő asztalukra is isteni bejgli kerülhessen. Ennek érdekében indította el az ünnepi nyereményjátékát, amelyben úgy vehettek részt, hogy egyszerre legalább 5 db 50g-os Budafoki élesztőt vesztek (ennyi kelleni is fog az ünnepi fogásokhoz), majd ide feltöltitek a blokkot, amivel nyerhettek is. A Lesaffre Magyarország Kft., a Budafoki élesztő gyártója pedig vállalja, hogy partner pékségeivel közösen, minden kódfeltöltés után karácsonyi finomságokat juttat el rászoruló családoknak.
Itt elérhetitek Pali tökéletes bejgli receptjét is, hogy idén a tietek legyen a legjobb bejgli.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.