Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Praktikus

5 hiba, amit te is elkövetsz baconsütés közben

bacon
Szendvicsbe, hamburgerbe, rántotta mellé vagy akár salátába - a bacon szinte minden formában mennyei. De néha előfordul, hogy a vágyott ropogós, mégis húsos bacon helyett néhol égett, néhol nyers, olajos szalonnát szedünk ki a serpenyőből. Ha azonban elkerülöd a következő bakikat, garantált a tökéletes íz és állag!

1. Túl meleg serpenyőbe teszed bele a szalonnát

Ha a bacont forró serpenyőbe teszed, akkor előfordulhat, hogy egyenletlenül fog átsülni. Lesznek részek, ahol fekete lesz, míg máshol szinte nyers marad.

Tipp: A kulcs a türelem! Mindig hideg serpenyőben, alacsony hőfokon kezdd el sütni a szalonnát.

2. Túl sok szalonnát teszel a serpenyőbe

Biztos előfordult már, hogy megpróbáltál egyszerre annyi bacont megsütni, hogy az egész családnak elég legyen. Azonban emiatt lehet, hogy egyenletlenül vagy alig-alig sültek át a szalonnák.

Tipp: Sütés közben legalább 2,5 cm távolságra legyenek egymástól a bacon szeletek.

3. A hűtőből rögtön a serpenyőbe teszed a bacont

A szalonnában lévő zsír hosszabb ideig megtartja a hideget, ezért később kezd el főni, ha csak néhány perce szedted ki a hűtőből.

Tipp: A sütés előtt 15-30 perccel vedd ki a szalonnát a hűtőből! A legjobb, ha akkor teszed bele a serpenyőbe, ha már szobahőmérsékletű.

4. Nem ízesíted a bacont

Persze, a bacon már önmagában is mennyei, de egy kis extra ízesítéssel új szintre emelheted a például a baconös tojásrántottádat vagy hamburgeredet.

Tipp: Használj bátran pirospaprikát, köményt, koriandert vagy barna cukrot - ezek igazán kiemelik a szalonna ízeit.

5. Nem hallgatod a szalonna sercegését

A szalonna könnyen, akár néhány másodperc alatt is odaéghet, ha nem figyelsz rá oda.

Tipp: Ha a bacon szépen megbarnult, akkor vedd alacsonyra a hőfokot és hallgasd a sercegést! Ha már nem serceg, akkor eljött az ideje annak, hogy kivedd őket a serpenyőből, különben hamarosan feketére sülnek.

3 TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A BACONÖD>>>

11 ELLENÁLLHATATLAN ÉTEL, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG BACON>>>

12+1 BACONBE GÖNGYÖLT FINOMSÁG, AMIT MINDENKÉPP MEG KELL KÓSTOLNOTOK!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.