Ha a bacont forró serpenyőbe teszed, akkor előfordulhat, hogy egyenletlenül fog átsülni. Lesznek részek, ahol fekete lesz, míg máshol szinte nyers marad.
Tipp: A kulcs a türelem! Mindig hideg serpenyőben, alacsony hőfokon kezdd el sütni a szalonnát.
Biztos előfordult már, hogy megpróbáltál egyszerre annyi bacont megsütni, hogy az egész családnak elég legyen. Azonban emiatt lehet, hogy egyenletlenül vagy alig-alig sültek át a szalonnák.
Tipp: Sütés közben legalább 2,5 cm távolságra legyenek egymástól a bacon szeletek.
A szalonnában lévő zsír hosszabb ideig megtartja a hideget, ezért később kezd el főni, ha csak néhány perce szedted ki a hűtőből.
Tipp: A sütés előtt 15-30 perccel vedd ki a szalonnát a hűtőből! A legjobb, ha akkor teszed bele a serpenyőbe, ha már szobahőmérsékletű.
Persze, a bacon már önmagában is mennyei, de egy kis extra ízesítéssel új szintre emelheted a például a baconös tojásrántottádat vagy hamburgeredet.
Tipp: Használj bátran pirospaprikát, köményt, koriandert vagy barna cukrot - ezek igazán kiemelik a szalonna ízeit.
A szalonna könnyen, akár néhány másodperc alatt is odaéghet, ha nem figyelsz rá oda.
Tipp: Ha a bacon szépen megbarnult, akkor vedd alacsonyra a hőfokot és hallgasd a sercegést! Ha már nem serceg, akkor eljött az ideje annak, hogy kivedd őket a serpenyőből, különben hamarosan feketére sülnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.