Mákos guba  recept
Mákos guba
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Praktikus

5 szuper tipp, hogy lerövidítsd a főzési időt

főzési praktika
Biztos veled is előfordult már, hogy nagyon kevés volt az időd a főzésre és azt kívántad, bárcsak lenne egy időnyerőd. Varázseszközzel nem szolgálhatunk, de hoztunk néhány tippet, amivel felgyorsíthatod a konyhai műveleteket. Egyszerűek, mint az egyszeregy és értékes perceket spórolhatsz velük.

1. Kezd a forralással!

Néha igazából nem is az tart sokáig, amíg megfő az étel, hanem, amíg felforr a víz. Éppen ezért érdemes az első lépések közé sorolni a vízforralást, amíg ez megtörténik, előkészítheted a hozzávalókat. Így máris nyersz egy csomó időt!

2. Vágd össze!

A nagyobb darabok lassabban főnek meg. Így, ha sietsz, érdemes szeletekben gondolkodni. Például, ha a csirkemellet felszeleteled főzés előtt, sokkal hamarabb kész lesz. A szeleteléssel töltött idő többszörösét nyered vissza

3. Duplázd meg!

Néhány ételt, amit úgyis egyszerre fogyasztasz majd, együtt is megfőzhetsz. Dupla haszon, mert így nem csak időt spórolsz, de mosogatnod is kevesebbet kell. Ha például babot készítesz vagy zöldséget párolsz, nyugodtan rárakhatod a halat vagy a csirkehúst mielőtt lefeded. Így egyszerre készül el a köret és a feltét.

4. Szeleteld egyszerre!

Ha több mindent fel kell vágnod az adott étel elkészítéséhez, ne külön-külön csináld! Ha nagyjából felvágod a dolgokat, majd egyszerre aprítod őket össze néhány mozdulattal, sokkal gyorsabb lesz. Ha zöldségekről van szó érdemes őket együtt is megmosni még a vágás előtt, egy nagy szűrőben.

5. Olvaszd meg!

A vajjal úgy tudsz gyorsan bánni, ha előtte hagyod egy kicsit kiolvadni. De mi van akkor, ha elfelejtetted kivenni a hűtőből és extra gyorsan kellene megkenned egy csomó szendvicset? Van megoldás, rakd be a mikroba pár másodpercre és azonnal jól kenhetővé válik!

8 ÁLTALÁNOS HIBA, AMIT ELKÖVETÜNK SÜTÉSNÉL, FŐZÉSNÉL!>>>

6 TIPP, HOGY FŐZÉS KÖZBEN ELKERÜLD A KONYHAI KÁOSZT>>>

10 ENNIVALÓ FINOMSÁG, AMIVEL KÖNNYEBBÉ TEHETED A SÜTÉS-FŐZÉST!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.