Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Praktikus

6 konyhai tévhit, aminek nem szabad bedőlni!

6 konyhai tévhit, aminek ne dőlj be!
Nem kell feleslegesen trükköznöd, rááadásul kevesebb ételt és konyhai eszközt is fogsz kidobni, ha tisztában ezzel a 6 konyhai tévhittel.

1. Rizs a sószóróban

A rizsszemek annyira megduzzadnának, ha valóban magukba szívnák a sóból nedvességet, hogy elzárnák a szóró nyílásait. Legfeljebb azért hasznosak, mert felrázáskor segítenek szétválasztani az összetapadt sókristályokat.

2. Fa vágódeszka

Sokan azt feltételezik, hogy nem higiénikus a használata, pedig csersavtartalmának köszönhetően pusztítja a baktériumokat. A gyakori mosogatás következtében azonban idővel gyengül ez a tulajdonsága, amit a deszka egyre sötétebb színe jelez. (A műanyag munkalapok egyáltalán nem rendelkeznek antibakteriális hatással.)

3. Alufólia

Nem igaz, hogy árt az ételnek, ha a fólia matt oldalát hajtod rá. Teljesen mindegy, hogy melyik oldala van felül.

4. Gombás étel

A hűtőbe hidegen betett maradékot másnap nyugodtan elfogyaszthatod, ha előtte alaposan felhevíted. Ugyanez a spenótra is érvényes.

5. Kiskanál a pezsgősüvegben

Hiába dugsz ezüstből vagy más fémből készült kanalat az üveg nyakába, a buborékok eltávozását csak a légmentes záródást biztosító dugóval akadályozhatod meg.

6. Karcos teflonedény

Ne tarts attól, hogy rákkeltő, mert a sérült bevonat semmilyen kémiai reakcióba nem lép az edényben készült étellel, lebomlani pedig csak 260 fok felett képes. Ilyen magas hőmérsékleten viszont amúgy is szénné égne minden falat. Az egyetlen gond az, hogy a karcos részek már nem teljesen tapadásmentesek.

Még több hasznos konyhai tippet találsz itt >>>

NINCS MÉRLEGED? 6 BEVÁLT MÓDSZER A MÉRÉSRE - MÉRLEG NÉLKÜL! >>>

8 DOLOG, AMIRE AZ ÉTELKÉSZÍTÉSEN KÍVÜL HASZNÁLHATOD A CITROMOT >>>

HOGY LESZ KEMÉNY A TEJSZÍNHAB? 4 APRÓ TRÜKK, AMIT TUDNOD KELL! >>>

TÚL SOK LETT A KRUMPLIPÜRÉ? KI NE DOBD! 3 BOMBAJÓ MARADÉKMENTŐ TIPP! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.