Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Praktikus

6 konyhai tévhit, aminek nem szabad bedőlni!

6 konyhai tévhit, aminek ne dőlj be!
Nem kell feleslegesen trükköznöd, rááadásul kevesebb ételt és konyhai eszközt is fogsz kidobni, ha tisztában ezzel a 6 konyhai tévhittel.

1. Rizs a sószóróban

A rizsszemek annyira megduzzadnának, ha valóban magukba szívnák a sóból nedvességet, hogy elzárnák a szóró nyílásait. Legfeljebb azért hasznosak, mert felrázáskor segítenek szétválasztani az összetapadt sókristályokat.

2. Fa vágódeszka

Sokan azt feltételezik, hogy nem higiénikus a használata, pedig csersavtartalmának köszönhetően pusztítja a baktériumokat. A gyakori mosogatás következtében azonban idővel gyengül ez a tulajdonsága, amit a deszka egyre sötétebb színe jelez. (A műanyag munkalapok egyáltalán nem rendelkeznek antibakteriális hatással.)

3. Alufólia

Nem igaz, hogy árt az ételnek, ha a fólia matt oldalát hajtod rá. Teljesen mindegy, hogy melyik oldala van felül.

4. Gombás étel

A hűtőbe hidegen betett maradékot másnap nyugodtan elfogyaszthatod, ha előtte alaposan felhevíted. Ugyanez a spenótra is érvényes.

5. Kiskanál a pezsgősüvegben

Hiába dugsz ezüstből vagy más fémből készült kanalat az üveg nyakába, a buborékok eltávozását csak a légmentes záródást biztosító dugóval akadályozhatod meg.

6. Karcos teflonedény

Ne tarts attól, hogy rákkeltő, mert a sérült bevonat semmilyen kémiai reakcióba nem lép az edényben készült étellel, lebomlani pedig csak 260 fok felett képes. Ilyen magas hőmérsékleten viszont amúgy is szénné égne minden falat. Az egyetlen gond az, hogy a karcos részek már nem teljesen tapadásmentesek.

Még több hasznos konyhai tippet találsz itt >>>

NINCS MÉRLEGED? 6 BEVÁLT MÓDSZER A MÉRÉSRE - MÉRLEG NÉLKÜL! >>>

8 DOLOG, AMIRE AZ ÉTELKÉSZÍTÉSEN KÍVÜL HASZNÁLHATOD A CITROMOT >>>

HOGY LESZ KEMÉNY A TEJSZÍNHAB? 4 APRÓ TRÜKK, AMIT TUDNOD KELL! >>>

TÚL SOK LETT A KRUMPLIPÜRÉ? KI NE DOBD! 3 BOMBAJÓ MARADÉKMENTŐ TIPP! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.