A legfinomabb sütőtökkrémleves
Vadas marha
Babgulyás
Epres blondie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus kuglóf
Dubarry-csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
Praktikus

A 7 legnagyobb mikrós baki, amit mindenki elkövet

mikró
A mikrohullámú sütő használata pofonegyszerű. Csak berakod a melegíteni kívánt ételt néhány percre, és utána eheted is a forrón gőzölgő menüt. Azonban van néhány baki, amit szinte mindenki elkövet mikrózás közben. Íme, a lista!

1. Nem nyúlsz az ételhez mikrózás közben

Veled is előfordult már, hogy elkezdted enni a megmikrózott tésztát vagy főzeléket, azonban csalódottan tapasztaltad, hogy az étel „közepe” hideg maradt? Ennek az az oka, hogy a mikrohullámú sütő nagyon gyorsan melegíti az ételfelületeket, de az étel közepéhez már nehezebb jut el a hő. Így a legjobb trükk, ha a melegítési idő felénél kiveszed az ételt a mikróból, jól megkevered, és visszateszed. Így valószínűleg egyenletesen felmelegszik majd a menüd!

2. MŰANYAG EDÉNYBEN MIKRÓZOD AZ EBÉDED

Ha otthonról viszel ebédet a munkahelyedre, akkor valószínűleg egy műanyag edénybe csomagolod a menüt, amit csak bedobsz a mikróba. Azonban a műanyag edények vegyi anyagokat szabadíthatnak fel a felforrósítás közben. Így az egészségedre való tekintettel érdemes rászánni néhány percet arra, hogy a műanyag tálból áthelyezd az ételt egy hőálló üvegtálba vagy kerámia edényre, és úgy tedd be a mikróba.

3. Fedél nélkül melegíted az ételt

Ha valamilyen fedelet teszel mikrózás közben az ételre, az egyrészt segít benntartani a gőzöket, így megelőzi, hogy kiszáradjon a menüd, másrészt pedig az ételfoltoktól is megvédheti a mikrohullámú sütődet.

4. Felrobbantod az étel a mikróban

Néhány étel egyszerűen nem alkalmas arra, hogy megmikrózzuk. Például ilyen a kemény tojás, a feldolgozott húsok, és a mazsola. Szóval csak óvatosan!

5. Nem tisztítod rendszeresen a mikrót

A mikró tisztítását a legtöbb háziasszony addig halogatja, amíg tudja, hiszen a kisikálása nem egyszerű feladat. Azonban ha bevetsz néhány házi praktikát, villámgyorsan patyolat tisztává varázsolhatod a mikródat! Íme, a leghasznosabb trükkök!

6. A tányéron felejted az evőeszközt mikrózás közben

Néhány anyag, mint a fém, az ezüst és az alumíniumfólia sosem kerülhetnek a mikróba, ugyanis komoly károkat okozhatnak a mikrohullámú sütőbe, sőt még tüzet is okozhatnak. Pontosan emiatt nagyon fontos, hogy ne felejtsd a tányérodon az evőeszközt, mikor beteszed a mikróba melegíteni.

7. Nem figyeled az ételt mikrózás közben

A legjobb, ha melegítés közben nem hagyod magára az ételt. Érdemes ellenőrizni, hogy nem melegedik-e túl vagy éppen nem fröcsköli-e össze az egész mikrót a melegített menü.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.