Reggelit air fryerben is lehet készíteni, sőt igazi időnyerő, ha ebben a sütőben készíted el a nap legfontosabb étkezésére szánt ételt. Sokak otthonában található air fryer, és lehet, hogy eddig még nem is gondoltak arra, hogy a klasszikus reggeli fogások is ugyanúgy elkészíthetők benne, mint mondjuk a brassói aprópecsenye, a sült csirkeszárny vagy a hasábkrumpli.
Mutatunk néhány reggelit, amit air fryerben is el lehet készíteni!
A tojásos ételek a reggelik igazi királyai. A tojás tápláló, laktató, egyszóval egészséges, nem csoda, hogy sokan szinte képtelenek megunni. Sokféleképpel elkészíthetőek a tojásos reggelik, ám a serpenyőt sem kell elővenni egy finom rántottához vagy tükörtojáshoz, ugyanis ezeket air fryerben is el lehet készíteni.
Az air fryerben sült rántotta vagy omlett elkészítéséhez a felvert, fűszerezett tojásokat tegyük egy hőálló tálkába és ezt tegyük a sütő rácsára, vagy öntsük a sütőhöz kapható zárt edénybe és süssük készre. Ugyanebbe az alkalmatosságba üssük a tojást a tükörtojáshoz, csak előtte kenjük ki olajjal. A rántottához a tojást pár percenként keverjük fel sütés közben.
A bundás kenyér a gyerekek kedvence. Sóval megszórva és édes, meleg teával kínálva ennél nem is létezett finomabb reggeli az óvodában. A bundás kenyér azonban egészségesebb lehet, ha bő olajban sütés helyett a forró levegős sütőben készítjük. Az air fryerben sült bundás kenyérhez a szikkadt kenyeret megmártjuk a tejjel elkevert, sóval és borssal fűszerezett felvert tojásban, majd a sütő rácsára helyezzük és aranybarnára sütjük. Ennyi az egész. Fokhagymával bedörzsölve, sóval megszórva tálaljuk.
A zabkása a diétázók és sportolók nagy kedvence, amit készíthetünk frissen főzve, de egy éjszakán át a hűtőben áztatva, sőt akár megsütve is. A sült zabkásához a zabpelyhet egy banánnal, tojással, csipet sóval, mézzel, egy kevés tejjel és egy késhegynyi sütőporral kell leturmixolni, majd hőálló formába tölteni és megsütni az air fryerben. A sült zabkását gazdagíthatjuk csokidarabokkal, áfonyával, olajos magvakkal is.
A leveles tésztából villámgyors partifalat vagy vacsora készíthető, de reggelire is összedobhatunk belőle valami finomat. A konyhakész leveles tésztát kitekerjük, felcsíkozzuk és betekerjük vele a virsliket vagy a virslidarabokat. Tojással lekenjük és mehetnek is a forró levegős sütőbe, amíg kész nem lesznek. Ketchuppal, mustárral (esetleg ezek keverékével) tálaljuk.
A leveles tésztás falatoknak csak a képzeletünk szab határt. Készíthetjük sonkával, sajtkrémmel, reszelt sajttal, pizzásan vagy akár édesen is, mogyorókrémmel vagy lekvárral megkenve.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.