Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Praktikus

5 hiba, amit te is elkövetsz coleslaw készítése közben

Amerikai káposzta saláta recept
A coleslaw, vagyis az amerikai káposztasaláta az egyik kedvenc köretünk sült húsok mellé. Azonban annak ellenére, hogy gyorsan és egyszerűen összedobható, van néhány baki, amit a legtöbben elkövetünk az elkészítése során. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni!

1. Túl nagy darabokra vágod a sárgarépát

Érdemes odafigyelni arra, hogy a sárgarépát ne karikákra vagy kockákra vágjuk, hanem extra vékony csíkokra. (Vagy reszeljük le!) A nagyobb darabok ugyanis túl kemények és ropogósak ahhoz, hogy tökéletes harmóniát alkossanak a többi alapanyaggal.

2. Nem sózod meg a káposztát

A káposzta állaga akkor lesz tökéletes, ha a felaprítás után alaposan megsózzuk, 1-2 órán keresztül állni hagyjuk, majd papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A só hatására ugyanis a káposzta ki tudja ereszteni magából a levét, és nem fogja felhigítani a majonézes salátaöntetet.

Akkor lesz tökéletes a coleslaw állaga, ha besózzuk a felaprított a káposztát. / Fotó: Shutterstock
Akkor lesz tökéletes a coleslaw állaga, ha besózzuk a felaprított a káposztát. / Fotó: Shutterstock

3. Túl korán adod hozzá az öntetet

Az öntetet mindig érdemes fokozatosan adagolni a káposztasalátához. Először csak egy kis adagot adjunk a salátához, keverjük össze, majd jöhet az újabb adag. Így megfelelően eloszlik rajta a szósz. Továbbá 20 perccel a tálalás előtt érdemes csak belekeverni az öntetet, így egyszerre ropogós, mégis krémes lesz a végeredmény.

4. Elsózod

Néha mindenkivel előfordul, hogy elsózza az ételt. Ez a klasszikus hiba azonban a coleslaw esetében könnyen orvosolható: csak tegyünk még egy kis zöldséget és szószt a salátába, amíg el nem érjük a tökéletes ízt. Ha pedig már nincs maradék zöldség vagy öntet, a sós íz ellensúlyozása érdekében locsold meg egy kis tejszínnel, vagy adj hozzá 1-2 csepp ecetet.

5. Nem tárolod megfelelően

Fontos, hogy a coleslaw-t légmentesen záródó edénybe tegyük be a hűtőbe, így a salátánk 3-4 napig is elállhat. Ha viszont penészes, elszíneződik vagy megváltozik a szaga, akkor már ne együk meg.

A coleslaw maximum 3-4 napig áll el a hűtőben! / Fotó: Shutterstock
A coleslaw maximum 3-4 napig áll el a hűtőben! / Fotó: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.