Klasszikus kuglóf
Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Dubarry-csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tojásos nokedli fejes salátával
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Zsemlegombóc
Csupacsokis brownie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos
Tárkonyos csirkeraguleves
Praktikus

Elfogyott otthon a tojás? Íme 3 villámgyorsan összedobható helyettesítő!

Mi a különbség a barna és a fehér tojás között?
Nincs annál bosszantóbb, amikor már nekiálltunk a sütemény, a fasírt, a palacsinta elkészítésének, és akkor jövünk rá, hogy nincs otthon tojás, és épp olyan helyen vagy helyzetben vagyunk, hogy nem tudunk leugrani a sarki éjjel-nappaliba, hogy vegyünk egy dobozzal. Szerencsére léteznek tökéletes helyettesek, ráadásul olyan alapanyagokból is, amelyek bármelyik háztartásban alapból megtalálhatók.

Egy-egy tojásalternatívát ismerni persze akkor is hasznos tudás, ha egyáltalán nem fogyaszthatjuk, például azért, mert allergiásak vagyunk rá, vagy mert vegán életmódra váltanánk, és teljesen elhagynánk az állati eredetű tápanyagokat. Íme három pofonegyszerűen, házilag összedobható tojáspótló!

Almaszósz és banánpüré

A tojás helyett gyümölcspürével készült sütemények nedvesek és tartalmasak lesznek, de azt azért vegyük figyelembe, hogy a gyümölcsök íze erőteljes lehet. Ha semlegesebb ízű helyettesítőt keresünk, az almaszósz a legjobb választás. Alapszabály, hogy a gyümölcspüré cukrozatlan legyen, és egy tojásra számoljunk 6 dkg pürét. Ez a helyettesítés kevert süteményekben, kenyerekben működik leginkább.

Alapszabály, hogy a gyümölcspüré cukrozatlan legyen, és egy tojásra számoljunk 6 dkg pürét (Fotó: Shutterstock)
Alapszabály, hogy a gyümölcspüré cukrozatlan legyen, és egy tojásra számoljunk 6 dkg pürét (Fotó: Shutterstock)

szódabikarbóna ECETTEL

Íme egy lehetőség, amelyet könnyű, légies desszertekhez használhatunk. Egyszerűen keverjünk el 1 teáskanál szódabikarbónát 1 evőkanál ecettel 1 db tojás helyettesítéséhez. Az így létrejövő kémiai reakció szén-dioxidot és vizet termel, ezért a sütemény könnyű és levegős lesz.

Víz, olaj és sütőpor

Piskótában, kevert sütikben és kekszekben is tökéletesen működik tojáshelyettesítőként a következő recept: keverjünk össze 2 evőkanál vizet, 1 teáskanál olajat (kukorica- vagy étolajat) és két teáskanál sütőport. Ez a mixtúra is 1 db tojást helyettesít!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.