Biztos veled is előfordult már, hogy a főtt rizs elkészítésénél bármennyire is igyekeztél mindent a recept szerint tenni, mégis a végeredmény ragadós, összeállt rizsköret lett. Azt biztosan tudod, hogy ennek a köretnek a hibátlan elkészítése leginkább az arányokon múlik. Azaz, egy csésze rizs két csésze vizet igényel, legyen szó barna- vagy a fehérrizs változatról. Ám ennek ellenére is könnyen hiba csúszhat a gépezetbe, s ilyenkor pedig az alapanyag minőségét szidjuk...
Azért, hogy elkerüljük a bosszúságot, nincs más dolgunk, mint egy teáskanálnyi frissen facsart citromlevet adni a rizs főzővízéhez. Lehet, hogy furcsán hangzik, de egyáltalán a főtt rizs egyáltalán nem veszi át a citrom savanykás ízét, viszont a végeredmény szép pergős rizs lesz - írja a The Daily Mail.
Tipp: a rizsszemeket mindig mosd/öblítsd át alaposan a főzés előtt, hiszen megszámlálhatatlan rizsfajtát különböztetünk meg egymástól. Ezeknek a fajtáknak az elkészítése sok esetben különbözik egymástól, ezért a főzés előtt mindig kövesd a csomagoláson található utasításokat, azok közül is leginkább a rizs és a víz arányára kell figyelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.