Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Praktikus

Ettől a pofonegyszerű hozzávalótól soha többé nem lesz ragacsos a főtt rizs

A rizs olyan közkedvelt köret, ami szinte bármilyen sült hús vagy pörkölt mellé illik. Az elkészítése azonban sokszor okoz bosszúságot azoknak is, akiknek a legtöbb esetben olyan pergős lesz a végeredmény, mint ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Azért, hogy a rizs textúrája minden esetben hibátlan legyen és ne érjen minket meglepetés, érdemes bevetni egy különlegesen hatékony konyhai praktikát.

Biztos veled is előfordult már, hogy a főtt rizs elkészítésénél bármennyire is igyekeztél mindent a recept szerint tenni, mégis a végeredmény ragadós, összeállt rizsköret lett. Azt biztosan tudod, hogy ennek a köretnek a hibátlan elkészítése leginkább az arányokon múlik. Azaz, egy csésze rizs két csésze vizet igényel, legyen szó barna- vagy a fehérrizs változatról. Ám ennek ellenére is könnyen hiba csúszhat a gépezetbe, s ilyenkor pedig az alapanyag minőségét szidjuk...

A rizs textúrája így minden esetben hibátlan lesz /Fotó: Shutterstock
A rizs textúrája így minden esetben hibátlan lesz /Fotó: Shutterstock

Azért, hogy elkerüljük a bosszúságot, nincs más dolgunk, mint egy teáskanálnyi frissen facsart citromlevet adni a rizs főzővízéhez. Lehet, hogy furcsán hangzik, de egyáltalán a főtt rizs egyáltalán nem veszi át a citrom savanykás ízét, viszont a végeredmény szép pergős rizs lesz - írja a The Daily Mail.

Tipp: a rizsszemeket mindig mosd/öblítsd át alaposan a főzés előtt, hiszen megszámlálhatatlan rizsfajtát különböztetünk meg egymástól. Ezeknek a fajtáknak az elkészítése sok esetben különbözik egymástól, ezért a főzés előtt mindig kövesd a csomagoláson található utasításokat, azok közül is leginkább a rizs és a víz arányára kell figyelni.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.