Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Praktikus

Ettől a pofonegyszerű hozzávalótól soha többé nem lesz ragacsos a főtt rizs

A rizs olyan közkedvelt köret, ami szinte bármilyen sült hús vagy pörkölt mellé illik. Az elkészítése azonban sokszor okoz bosszúságot azoknak is, akiknek a legtöbb esetben olyan pergős lesz a végeredmény, mint ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Azért, hogy a rizs textúrája minden esetben hibátlan legyen és ne érjen minket meglepetés, érdemes bevetni egy különlegesen hatékony konyhai praktikát.

Biztos veled is előfordult már, hogy a főtt rizs elkészítésénél bármennyire is igyekeztél mindent a recept szerint tenni, mégis a végeredmény ragadós, összeállt rizsköret lett. Azt biztosan tudod, hogy ennek a köretnek a hibátlan elkészítése leginkább az arányokon múlik. Azaz, egy csésze rizs két csésze vizet igényel, legyen szó barna- vagy a fehérrizs változatról. Ám ennek ellenére is könnyen hiba csúszhat a gépezetbe, s ilyenkor pedig az alapanyag minőségét szidjuk...

A rizs textúrája így minden esetben hibátlan lesz /Fotó: Shutterstock
A rizs textúrája így minden esetben hibátlan lesz /Fotó: Shutterstock

Azért, hogy elkerüljük a bosszúságot, nincs más dolgunk, mint egy teáskanálnyi frissen facsart citromlevet adni a rizs főzővízéhez. Lehet, hogy furcsán hangzik, de egyáltalán a főtt rizs egyáltalán nem veszi át a citrom savanykás ízét, viszont a végeredmény szép pergős rizs lesz - írja a The Daily Mail.

Tipp: a rizsszemeket mindig mosd/öblítsd át alaposan a főzés előtt, hiszen megszámlálhatatlan rizsfajtát különböztetünk meg egymástól. Ezeknek a fajtáknak az elkészítése sok esetben különbözik egymástól, ezért a főzés előtt mindig kövesd a csomagoláson található utasításokat, azok közül is leginkább a rizs és a víz arányára kell figyelni.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.