Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Praktikus

Ettől lesz extra ropogós a rántott csirke – nem fogod elhinni, mi a titkos összetevő

Tegye fel a kezét, aki járt már úgy, hogy nagyon, de nagyon várta a hétvégi rántott csirkecombokat, de a kívül ropogós, belül omlós húsok helyett egy olajtól tocsogó, mégis kiszáradt ételt kapott. Ezt a csalódást nem kell többé átélned, ha mostantól csak a következő receptet használod.

A rántott ételek hazája vagyunk, ez kétségtelen. Bepanírozunk és olajban megsütünk majdhogynem bármit, ami a kezünk ügyébe akad: savanyú uborkát, káposztalevelet , tejbegrízt, sőt, a Nutellát is! Ezúttal (a klasszikus vonalon maradva) az extra ropogós rántott csirkéhez hoztunk tuti tippeket – bizony, nem is egyet!

Belül omlós, kívül ropogós rántott csirke – a tökéletes hétvégi fogás (Fotó: Shutterstock)
Belül omlós, kívül ropogós rántott csirke – a tökéletes hétvégi fogás (Fotó: Shutterstock)

1. Írós tojás

A panírozáshoz használt tojás nagyobb részét íróval helyettesítve a combok sokkal-sokkal omlósabbak lesznek, mintha csak felvert tojásban forgatnánk meg. Az író ugyanis, savasságának köszönhetően, csodásan megpuhítja a húst, anélkül, hogy a csirkét keménnyé és rágóssá tenné.

2. Felejtsd el a zsemlemorzsát!

Ideje megtörni a zsemlemorzsa egyeduralmát! A legropogósabb rántott csirkéhez ugyanis egyáltalán nem erre van szükség. A titok nem más, mint a burgonyapehely, ami könnyed és ropogós bevonatot képez a húson, ráadásul remek gluténmentes alternatíva a morzsa helyett.

+1 Tipp

Ha csirkehúsról van szó, nem érdemes spórolni a fűszerekkel. Bár hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a rántott húst nem szükséges feldobni, néhány jól megválasztott alapfűszerrel azért nem lőhetünk mellé. A só melett kerüljön a tojásba (és akár a száraz anyagokhoz is) bors, pirospaprika, fokhagyma-granulátum, de zöldfűszerekkel is bátran kísérletezhetünk.

Az alábbi TikTok-videón végigkövethetitek, hogyan készül a ropogós csirkecomb, alább pedig a pontos receptet is megtaláljátok hozzá.

@coreybsiegel Crispy Fried Chicken Recipe Below 250g Buttermilk 1 egg 6g salt 10g paprika 3g Baking Powder 150g AP Flour 100g Corn Starch 35g Potato Flakes 3g Garlic Powder 3g Chili Powder Salt Honey #fyp #foryou #friedchicken ♬ original sound - Corey Siegel

A ropogós rántott csirke receptje:

Hozzávalók:

  • 2,5 dl író
  • 1 db tojás
  • 1 ek. pirospaprika
  • 15 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 10 dkg keményítő
  • 3, 5 dkg burgonyapehely
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. csilipor (ízlés szerint)
  • olaj a sütéshez
  • méz (ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. Az íróhoz adjuk a tojást, a sót és a pirospaprikát, elkeverjük, majd beleforgatjuk a megtisztított csirkecombokat.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a keményítővel, a burgonyapehellyel, valamint az ízlés szerint megválasztott fűszerekkel, megsózzuk, és az írós combokat megforgatjuk benne.
  3. A felforrósított olajban kisütjük a combokat, és még forrón megcsorgathatjuk egy kevés mézzel.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.