Kozáksapka recept
Kozáksapka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Számos élelmiszert tárolunk a konyhapulton, ami teljesen rendben is van, nem kell mindent a hűtőbe vagy a kamrába tenni. Ám a nyári hőségben egyikkel-másikkal előfordulhat, hogy a megszokottnál hamarabb megromlik, és a kukában végzi. Ha szeretnénk elkerülni a pazarlást, érdemes a lenti listát szemügyre venni: mi az, amit mindenképpen pakoljunk el az ablakon beömlő napfény útjából!

Ráncos, puha zöldség és gyümölcs

A napon aszalódó paprika, paradicsom, saláta, retek, uborka és számos más zöldség könnyedén összeeshet, megráncosodhat, a nedvességtartalma csökkenhet. Ezért semmiképpen se hagyjuk a napfényes ablakban, válasszuk helyette a kamrát vagy a hűtőt.

Ha szeretnénk elkerülni a pazarlást, érdemes a lenti listát szemügyre venni: mi az, amit mindenképpen pakoljunk el a konyhapultról! (Fotó: Shutterstock)
Ha szeretnénk elkerülni a pazarlást, érdemes a lenti listát szemügyre venni: mi az, amit mindenképpen pakoljunk el a konyhapultról! (Fotó: Shutterstock)


A frissesség hamar elillan

Nemcsak fonnyadásnak és barnulásnak indulhatnak a napos szegletekben hagyott gyümölcsök, de frissességükből is gyorsabban veszíthetnek. Ennek elkerülése érdekében, válasszunk a tárolásukra árnyékos helyet, vagy használjunk hálós fedést!

Vigyázzunk a pékárura!

A melegtől és tűző naptól hamar bepállhat, a nedvesség miatt pedig akár néhány óra alatt is megpenészedhet a zacskóban álló kenyér, zsemle, egyéb pékáru. Ezek helyének megtalálására érdemes több időt fordítani, és számításba venni, mikor, hol és mennyi fény érkezik a konyhába az egyes napszakokban

Csoki, cukor - olvadós!

Csokoládét és cukormázas édességeket ne felejtsük kint, mert a közvetlen napfényben hamar cseppfolyóssá válhatnak potenciális nassolnivalóink. Ezeket tartsuk inkább a konyhaszekrényben, árnyéktól védett polcokon, ha pedig nem okoz gondot a keményebb állag, akkor a hűtőben.

A víz új életre kel

Könnyen beposhadhat a flakonos vagy kancsóban tárolt víz, ha az ablaküvegen át hosszabb ideig éri a nyári napfény. Ahhoz, hogy elkerüljük a kellemetlen ízű és fogyasztásra nem éppen alkalmas nedűbe való belekortyolást, tartsuk hűtőben, sötétebb kamrában, vagy a konyhabútor árnyékában az italt.

+ TIPP:

Ha folyamatosan gondot okoz a konyhába betörő napfény, és ennek visszatérően az élelmiszereink látják kárát, gondoljuk újra a helyiség tárolási rendszerét. Ha merészebbek vagyunk, látványosabb átrendezésbe is foghatunk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.