A napon aszalódó paprika, paradicsom, saláta, retek, uborka és számos más zöldség könnyedén összeeshet, megráncosodhat, a nedvességtartalma csökkenhet. Ezért semmiképpen se hagyjuk a napfényes ablakban, válasszuk helyette a kamrát vagy a hűtőt.
Nemcsak fonnyadásnak és barnulásnak indulhatnak a napos szegletekben hagyott gyümölcsök, de frissességükből is gyorsabban veszíthetnek. Ennek elkerülése érdekében, válasszunk a tárolásukra árnyékos helyet, vagy használjunk hálós fedést!
A melegtől és tűző naptól hamar bepállhat, a nedvesség miatt pedig akár néhány óra alatt is megpenészedhet a zacskóban álló kenyér, zsemle, egyéb pékáru. Ezek helyének megtalálására érdemes több időt fordítani, és számításba venni, mikor, hol és mennyi fény érkezik a konyhába az egyes napszakokban
Csokoládét és cukormázas édességeket ne felejtsük kint, mert a közvetlen napfényben hamar cseppfolyóssá válhatnak potenciális nassolnivalóink. Ezeket tartsuk inkább a konyhaszekrényben, árnyéktól védett polcokon, ha pedig nem okoz gondot a keményebb állag, akkor a hűtőben.
Könnyen beposhadhat a flakonos vagy kancsóban tárolt víz, ha az ablaküvegen át hosszabb ideig éri a nyári napfény. Ahhoz, hogy elkerüljük a kellemetlen ízű és fogyasztásra nem éppen alkalmas nedűbe való belekortyolást, tartsuk hűtőben, sötétebb kamrában, vagy a konyhabútor árnyékában az italt.
Ha folyamatosan gondot okoz a konyhába betörő napfény, és ennek visszatérően az élelmiszereink látják kárát, gondoljuk újra a helyiség tárolási rendszerét. Ha merészebbek vagyunk, látványosabb átrendezésbe is foghatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.