Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Praktikus

Ezért szúrjuk el gyakran a reggeli pirítóst: ha így csinálod, ropogós és aranybarna lesz

Pirítós /Fotó: Shutterstock
A pirítós az egyik legkedveltebb reggeli ételünk. Ez nem csoda, hiszen számtalan krémmel, zöldséggel pakolhatjuk meg, de vajjal megkenve, valamilyen felvágottal is szeretjük és a rántotta vagy a lecsó is sokkal jobban csúszik vele. A tökéletes pirítós elkészítése azonban bármennyire is egyszerűnek tűnik, korántsem az. Ha azt szeretnénk, hogy a lehető legjobb állaga legyen a reggeli pirított kenyérnek, akkor az alábbi tanácsokat érdemes megfogadni.

Sokan úgy gondolják, hogy a pirítós elkészítése egy olyan folyamat, ami egyáltalán nem igényel komolyabb erőfeszítést azon túl, hogy ne égessük meg. A helyzet azonban közel sem ilyen egyszerű. A tökéletes pirítós kulcsa nemcsak a pirító beállításán múlik, hanem a kenyér típusán és nedvességtartalmán is.

Számtalan pékáru közül válogathatunk a boltok polcairól, azoknak pedig egytől egyig más a nedvességtartalma. A bagelek például jóval szárazabbak, mint a klasszikus fehér kenyér, ezért kézenfekvő, hogy az utóbbi pirításához lényegesen több időre van szükség. Ha gluténmentes kenyérrel próbálkozunk, az már komolyabb odafigyelést igényel, szemben a teljes kiőrlésűvel, ami igazán jól bírja a hőt– írja a The Daily Meal. További nehézségeket okozhat a ropogós, aranybarna végeredmény elérésben a kenyér hőmérséklete is, hiszen ha például a hűtőben tároltuk a szeleteket, azoknak értelemszerűen több időt kell eltöltenie a pirítóban.

Nem is gondolnánk, mennyi minden befolyásolja a tökéletes pirítós elkészítését /Fotó: Shutterstock
Nem is gondolnánk, mennyi minden befolyásolja a tökéletes pirítós elkészítését /Fotó: Shutterstock

Ha sorozatgyártásban készítjük a pirítósokat, bizony a pirító is könnyen megtréfálhat minket. Biztos nálatok is előfordult már, hogy az első pirított kenyér még sikerül, de a soron következő megégett. Ennek oka, hogy már felmelegedett pirítóba kerül a pékáru, így pedig logikus, hogy kevesebb időre lesz szükség a kívánt eredmény eléréséhez.

Tehát, akkor lesz a lehető legnagyobb valószínűséggel hibátlan a pirítósunk, ha egynapos fehér- vagy teljes kiőrlésű kenyérrel dolgoznunk, és ha lehet, az is szobahőmérsékletű legyen. A fagyasztott kenyérből meg se próbáljunk pirítóst készíteni, mert csak bosszúságot fognak okozni a kiugró szeletek. A kenyérpirító beállításait minden alkalommal ellenőrizzük, és mint azt korábban is említettük, az első kenyerek megpirítása után csökkentsük az eszköz teljesítményét.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.